1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Senatul american îl îndeamnă pe Donald Trump să înceteze implicarea militară în Yemen

Senatul american, controlat de republicani, i-a dat o nouă lovitură preşedintelui Donald Trump aprobând o rezoluţie care îl îndeamnă să înceteze întregul sprijin american acordat coaliţiei saudite în războiul din Yemen, cu excepţia cazurilor autorizate oficial de Congres, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

14 mar, 2019 | Agerpres
Textul a primit 54 de voturi pentru şi 46 de împotrivă, cu sprijinul a şapte republicani. El urmează să fie aprobat de camera inferioară, unde va fi votat pentru că o rezoluţie similară a primit recent o largă majoritate de voturi, potrivit Agerpres. 

Textul nu va merge mai departe, deoarece preşedintele republican, Donald Trump, va face uz de dreptul său de veto, a anunţat miercuri Casa Albă, declarând că se "opune cu fermitate" acestei rezoluţii "superficiale". 

Aceasta va reprezenta însă o umilinţă pentru preşedintele american, constrâns să recurgă la veto-ul prezidenţial în timp ce republicanii sunt majoritari în Senat (53 de mandate din totalul de 100). 

În plus, Donald Trump se află sub ameninţarea unui alt vot sancţiune în Senat, joi, când camera superioară va trece la votul final asupra unei rezoluţii democrate cerând să pună capăt finanţării de urgenţă a zidului pe care îl construieşte la frontiera cu Mexicul. Şi în acest caz, el a promis că va face uz de dreptul său de veto, o premieră de la instalarea sa la Casa Albă în ianuarie 2017.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO