1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Senatul SUA cere explicaţii Facebook în urma informaţiei că cel puţin 60 de producători de dispozitive au avut acces la datele utilizatorilor

Comisia pentru Comerţ a Senatului Statelor Unite a cerut directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, să răspundă unei informaţii potrivit căreia a oferit acces la datele utilizatorilor unor cel puţin 60 de producători de dispozitive mobile, la câteva săptămâni de când compania de media socială a spus că îşi va schimba practicile, în urma scandalului din jurul firmei de consultanţă politică Cambridge Analitica, transmite Reuters, citat de News.ro.

06 iun, 2018 | News.ro

Preşedintele comisiei, senatorul republican John Thune, şi senatorul democrat Bill Nelson i-au scris marţi lui Zuckerberg, în urma unui articol publicat de New York Times, care a relatat că producătorii de dispozitive au avut acces la datele prietenilor utilizatorilor, chiar dacă prietenii nu şi-au dat acordul ca datele lor să fie accesate de terţi.

Senatorii au întrebat în scrisoare dacă Facebook a auditat parteneriatele cu producătorii de dispozitive, în conformitate cu un ordin al Comisiei Federale pentru Comerţ referitor la solicitarea consimţământului, din 2011. Aceştia au întrebat şi dacă Zuckerberg vrea să îşi modifice declaraţia dată în Senat în aprilie.

Fecebook a anunţat că doreşte să răspundă oricăror întrebări adresate de Comisia pentru Comerţ.

Potrivit reprezentanţilor Congresului, Facebook nu a răspuns încă sutelor de întrebări adresate în scris de membri ai Congresului, după audierea lui Zuckerberg din aprilie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO