1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

News

Senatului şi Camera Deputaţilor şi-au votat bugete pe anul 2016 majorate cu 81 milioane lei faţă de prevederile iniţiale

Bugetele Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru anul 2016 au fost modificate, luni, fiind adoptate amendamente de majorare a sumelor alocate cu 36 de milioane de lei la Senat şi 45 milioane la Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

14 dec, 2015 | Agerpres

'Vă propun să fiţi de acord cu un amendament prin care să înlocuim din anexa la raportul nostru iniţial anexele care conţin cele două bugete ale Camerei Deputaţilor şi ale Senatului din forma adoptată iniţial în forma care corespunde hotărârilor pe care le-au adoptat cele două Camere. Mai exact, ca să nu fie niciun dubiu, la Camera Deputaţilor înseamnă o diferenţă de 45 de milioane de lei, deci de la 295 de milioane în forma iniţială ajungem la 340 de milioane, iar la Senat un plus de 36 de milioane, adică de la 130 de milioane la 166 de milioane', a spus preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Daniela Pescaru, a explicat că sursa de finanţare pentru aceste creşteri 'ar putea fi anexa Ministerului de Finanţe acţiuni generale de la titlul de cheltuieli alte transferuri'.

Comisiile de buget finanţe au dat luni seară un raport suplimentar proiectului bugetului de stat pe anul 2016, la anexele celor două Camere ale Parlamentului.

Camera Deputaţilor primea, iniţial, de la Guvern, 313,7 milioane de lei, însă au solicitat Ministerului Finanţelor o majorare cu aproximativ 27 de milioane de lei, pentru plata majorărilor salariale decise de Guvern în ultimele luni. Ministerul Finanţelor a anunţat că Parlamentul va primi aceşti bani la rectificarea bugetară.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Senatul, care a solicitat o majorare de 36 de milioane de lei pentru bugetul propriu, din aceleaşi considerente. Răspunsul ministerului a fost identic, ministrul Anca Dragu promiţând fonduri suplimentare la rectificare.

Această formulă a fost şi votată în Comisiile de buget finanţe, unde s-a aprobat bugetul Camerei Deputaţilor şi al Senatului în forma transmisă de către Guvern.

Luni, însă, înaintea plenului reunit care urmează să discute bugetele tuturor ordonatorilor de credite, Camera Deputaţilor s-a reunit într-o şedinţă în care a votat o formă proprie a bugetului, în care a fost inclusă şi majorarea de 27 de milioane de lei. Senatul îşi votase deja, de săptămâna trecută, un buget majorat cu 36 de milioane de lei. Cele două propuneri au fost trimise în plenul Comisiilor de resort ale Parlamentului, care, insă, au votat o indexare de 45 milioane şi, respectiv, 36 milioane lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO