Serbia cere Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţi

Ministrul sârb pentru refugiaţi Aleksandar Vulin a cerut marţi Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţii din Orientul Mijlociu, închisă în cursul nopţii de Budapesta, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 18:41
Serbia cere Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţi

‘Cer Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţi. Cel puţin pentru femei şi copii’, a declarat Aleksandar Vulin la punctul de trecere a frontierei de la Horgos unde aşteptau circa o sută de imigranţi.

El a afirmat că nu vede o soluţie pe termen scurt. ‘Guvernul ungar nu doreşte să-i lase pe aceşti oameni să treacă’, a adăugat ministrul sârb.

Punctul de frontieră Horgos-Roszke, principalul punct de trecere între Serbia şi Ungaria şi punct de intrare în Uniunea Europeană, a fost închis.

‘Dacă situaţia persistă la graniţa cu Ungaria, ei vor încerca probabil să meargă în Croaţia sau în România’, a mai spus Vulin.

Ministrul a precizat că autorităţile sârbe le-a propus imigranţilor blocaţi la Horgos ‘să-i conducă la centrul de primire’ din oraşul din apropiere Kanjiza (nordul Serbiei).

‘Le-am pus la dispoziţie autobuze, unii au acceptat, alţii nu, nu îi putem forţa’, a mai spus Vulin reiterând că ‘în niciun caz nu va fi folosită forţa’ împotriva imigranţilor pentru a debloca punctul de trecere a frontierei de la Horgos.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...