1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Serbia cere Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţi

Ministrul sârb pentru refugiaţi Aleksandar Vulin a cerut marţi Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţii din Orientul Mijlociu, închisă în cursul nopţii de Budapesta, relatează AFP, preluată de Agerpres.

15 sep, 2015 | Agerpres

'Cer Ungariei să-şi redeschidă frontiera pentru imigranţi. Cel puţin pentru femei şi copii', a declarat Aleksandar Vulin la punctul de trecere a frontierei de la Horgos unde aşteptau circa o sută de imigranţi.

El a afirmat că nu vede o soluţie pe termen scurt. 'Guvernul ungar nu doreşte să-i lase pe aceşti oameni să treacă', a adăugat ministrul sârb.

Punctul de frontieră Horgos-Roszke, principalul punct de trecere între Serbia şi Ungaria şi punct de intrare în Uniunea Europeană, a fost închis.

'Dacă situaţia persistă la graniţa cu Ungaria, ei vor încerca probabil să meargă în Croaţia sau în România', a mai spus Vulin.

Ministrul a precizat că autorităţile sârbe le-a propus imigranţilor blocaţi la Horgos 'să-i conducă la centrul de primire' din oraşul din apropiere Kanjiza (nordul Serbiei).

'Le-am pus la dispoziţie autobuze, unii au acceptat, alţii nu, nu îi putem forţa', a mai spus Vulin reiterând că 'în niciun caz nu va fi folosită forţa' împotriva imigranţilor pentru a debloca punctul de trecere a frontierei de la Horgos.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO