1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Serbia nu îşi va închide niciodată graniţele pentru imigranţi - premier sârb

Serbia nu îşi va închide niciodată graniţele pentru imigranţi, a declarat premierul sârb Aleksandar Vucic miercuri pentru Reuters, însă, a subliniat el, liderii UE ar trebui să pună la punct un plan privind modul în care ar trebui să se facă faţă zecilor de mii de imigranţi care ajung în regiunea Balcanilor.

27 aug, 2015 | Agerpres

Aproximativ 100.000 de imigranţi, mulţi dintre ei din Siria şi alte zone de conflict din Orientul Mijlociu, au intrat în Serbia în acest an în drumul lor către nordul Ungariei şi zona Schengen. Ungaria construieşte un gard înalt de 3,5 metri

de-a lungul celor 175 de kilometri de frontieră cu Serbia în încercarea de a-i ţine pe imigranţi la distanţă.

'Noi nu vom ridica niciodată garduri sau ziduri', a declarat premierul sârb Aleksandar Vucic în interviul acordat înainte de reuniunea privind Balcanii de Vest de la Viena.

'Vorbim despre oameni disperaţi, nu vorbim despre criminali şi terorişti', a spus Vucic. 'Ei se află doar pe drumul lor în încercarea de a găsi o viaţă mai bună pentru ei şi copiii lor: au nevoie de ajutor, nu au nevoie de condamnare şi pedeapsă', a mai spus el, adăugând că 'nu poţi opri afluxul de viaţă cu garduri'.

Refugiaţii vor găsi pur şi simplu alte căi de a ajunge în vestul Europei, a spus el. 'Ei ar putea trece prin Bulgaria şi România, ar putea trece prin Croaţia', a adăugat premierul sârb.

Aproximativ 100.000 de imigranţi, majoritatea din Siria şi din alte zone de conflict din Orientul Mijlociu, au intrat în Serbia în acest an cu destinaţia Ungaria.

Serbia care doreşte să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană anul acesta, a primit câteva sute de mii
de euro din partea UE sub formă de ajutor pentru refugiaţi, însă premierul Vucic a afirmat că suma nu acoperă costurile pentru acordarea de sprijin acestora.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO