1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Serbia şi Kosovo au acceptat să reia discuţiile în urma summitului dedicat Balcanilor de Vest de la Berlin

Serbia şi Kosovo au acceptat luni, la Berlin, să reia negocierile destinate soluţionării conflictului într-o întâlnire prevăzută să aibă loc la Paris la începutul lunii iulie sub egida franco-germană, transmite AFP.

30 apr, 2019 | Agerpres

Un comunicat al executivului german dat publicităţii luni seara a informat despre această decizie la care s-a ajuns în urma summitului regional găzduit de Berlin la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Conform sursei citate de dpa, cele două părţi au fost de acord să continue eforturile de implementare a acordurilor şi s-au angajat să joace un rol constructiv în negocierile mediate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini. Dialogul Belgrad-Priştina, facilitat de UE, nu s-a mai realizat de anul trecut, după ce Serbia a blocat admiterea Kosovo în Interpol, iar Kosovo a răspuns prin creşterea cu 100% a taxelor vamale impuse produselor provenind din Serbia.

La reuniunea din capitala Germaniei au participat şefi de stat şi de guvern din Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysée, Franţa doreşte să îşi sporească influenţa în regiunea Balcanilor de Vest. Preşedintele Emmanuel Macron intenţionează, de altfel, să efectueze o vizită la Belgrad în cursul acestui an. Vizita prevăzută pentru decembrie 2018 a fost anulată din cauza crizei provocate de "vestele galbene".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO