Serviciile au scăzut în aprilie cu 72,8%, faţă de martie, ca serie brută – INS

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 72,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 65,1%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro
Economica.net - lun, 15 iun. 2020, 09:47
Serviciile au scăzut în aprilie cu 72,8%, faţă de martie, ca serie brută - INS

”În luna aprilie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 36,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 33,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 72,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 65,1%”, arată datele INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 45,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 44,7%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut atât ca serie brută cu 83,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 78,4%.

În primele patru luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,1%.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 25,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 23,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 36,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-43,1%), comerţul cu autovehicule (-41,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-28,9%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 28,8%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 33,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-95,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-81,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor, din blană (-36,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 65,1%.

Volumul total alcifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere cu 45,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-52,5%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-40,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-36,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor au crescut cu 56,4%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020 a înregistrat o scădere cu 44,7%, faţă de luna aprilie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,4%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-87,2%) activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-49,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020 a scăzut cu 78,4%, comparativ cu luna aprilie 2019.

În primele patru luni din acest an faţă de perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 14,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-20,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,1%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+48,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut în primele patru luni cu 13,1%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-aprilie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 25,4% mai mică comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2019, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-31,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-25,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-24,6%), serviciile de coafură şi alteactivităţi de înfrumuseţare (-21,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-14,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-aprilie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 23,5% mai mică comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2019.

„Informaţiile din acest comunicat de presă (aprilie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 şi a măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020; Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţi că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVAşi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre......
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față viitorului sezon rece
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față ...
Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile ...
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Consumatorii germani s-ar putea confrunta cu o triplare a preţurilor la gaze în următoarele luni, după limitarea livrărilor ...
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a discutat cu mare parte din industrie
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a ...
Şeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că reducerea de 50 de bani ...