1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Banii tăi

Serviciile bancare se mută online: care sunt băncile care acceptă deschiderea conturilor pe internet

Până de curând, să lucrezi cu banca presupunea drumuri și timp pierdut la ghișeu. Pentru a deschide un cont, banca avea nevoie de copie după buletin și ca un funcționar să te vadă în persoană, să fie sigură că ești chiar persoana din buletin. Plus hârtii de semnat. Deși tehnologia exista de ani buni: apeluri video pentru a confirma identitatea clientului, poze și upload pentru buletin și semnătură electronică, abia în ultimii ani, băncile din România au început să miște în acest domeniu.

04 sep, 2020 | ECONOMICA.net

În prezent, doar nouă bănci din cele 34 active pe piață oferă posibilitatea deschiderii unui cont 100% online, inclusiv pentru cei care nu le sunt deja clienți. De la începutul acestui an, trei bănci – ING, CEC și Banca Transilvania -au lansat posibilitatea deschiderii online a conturilor.

Printre acestea o prezență inedită: CEC Bank – bancă de stat – care a luat-o înaintea Băncii Transilvania la acest capitol. CEC a anunțat deschiderea online a conturilor în martie, iar BT în aprilie. CEC oferă prin fluxul online un pachet care include un cont curent, un card de debit și acces la Mobile Banking, cu comision zero dacă ai rulaj de minim 700 de lei.

Banca

Cont exclusiv online

Credit exclusiv online

BCR

(2018)

(2019)

CEC Bank

(2020)

             

Banca Transilvania

(2020)

             

OTP Bank

        

            

Garanti Bank

        

            

Alpha Bank

        

            

Raiffeisen Bank

       

(2019)

ING

(2020)

(2018)

Unicredit Bank

        

(2018)

Libra Bank

(2014)

(2016)

Alior Bank

       (2017)

           

Idea Bank

       

           

First bank

       (2020)

(2020)

TBI Bank

      

          

Prima instituție care a lansat conturile online este Libra Bank, în 2014, care vrea să se poziționeze ca o bancă cu servicii preponderent online. A urmat BCR, care la început, solicita prezentarea într-o unitate pentru ridicarea cardului, fluxul devenind 100% online în 2018, odată cu lansarea George.

Deschiderea online a conturilor presupune completarea unui formular online, cu datele de identificare, urcarea unei poze după cartea de identitate, trimiterea unei poze selfie pentru verificarea identității și, uneori, un apel video cu angajați ai băncii – în același scop. Pentru finalizarea procesului, banca va genera un contract care va fi semnat electronic.

Când vine vorba de obținerea unui credit online, doar 7 dintre băncile din România oferă astfel de servicii pentru persoane fizice. Însă, majoritatea oferă această posibilitate doar clienților existenți, prin intermediul serviciilor de Internet sau Mobile Banking.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO