Serviciile Google ar putea să revină curând pe telefoanele Huawei

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, este impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone.uri. Ulterior, i s-a acordat o licență temporară care i-a permis să continue anumite relații de business, dar aceasta nu a inclus reînnoirea acordurilor cruciale cu Google, forțând Huawei să lanseze smartphone-ul Mate 30 Pro fără serviciile Google.
Economica.net - sâm, 19 oct. 2019, 11:36
Serviciile Google ar putea să revină curând pe telefoanele Huawei

Acum, administraţia Trump ar fi la un pas de a aproba primele licențe care vor permite companiilor americane să vândă către Huawei, potrivit unui raport publicat de The New York Times, care citează surse familiare. Acesta afirmă că președintele Trump a fost de acord să înceapă aprobarea licenței, deși nu a fost dezvăluit ce companii au solicitat licențe sau cât va dura procesul de aprobare.

Acest lucru fusese promis de mult, deși se pare că licențele nu s-au materializat niciodată și multe companii americane au găsit modalități de a continua să lucreze cu Huawei. Dar, omiterea serviciilor Google de pe cel mai recent dispozitiv al companiei, Mate 30, este o lovitură serioasă pentru al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri după Samsung.

Citeşte şi: Huawei a livrat peste 185 de milioane de telefoane mobile inteligente anul acesta

Lista de entități poate fi evitată de companiile care solicită o scutire, iar cel puțin 120 de companii s-au prezentat la Departamentul de Comerț al SUA pentru a relua tranzacțiile cu Huawei, scrie publicaţia digitaltrends.com. Cu toate acestea, autorităţile din SUA au spus că licențele vor fi acordate numai companiilor care furnizează bunuri și servicii considerate non-sensibile, iar premisa ar trebui să fie întotdeauna că licența ar fi refuzată. 

Ce ar însemna acest lucru pentru telefoanele Huawei?

Deși este o veste bună, faptul că guvernul Statelor Unite este acum în măsură să aprobe licențe nu înseamnă neapărat că acestea vor fi semnate și date. Definiția a ceea ce poate fi vândut către Huawei cu licență nu este foarte bine definită, dar este cunoscută sub numele de „marfă generală”, potrivit The New York Times, și nu include nimic care ar fi considerat un risc de securitate. În aritcolul din New York Times, se precizează că unele companii americane au continuat să vândă către Huawei, după ce au găsit metode alternative pentru a face acest lucru, inclusiv să nu menționeze unde au fost fabricate articolele și să folosească companii din afara SUA pentru a face comerț cu compania chineză.

Reprezentanţii companiei din China au susținut în numeroase rânduri că Huawei poate restabili „peste noapte”serviciile Google pe dispozitivele sale, de îndată ce va exista o rezoluție.

Dacă Google obține această licență, Huawei Mate 30 Pro ar putea devini imediat unul dintre cele mai puternice smartphone-uri din 2019.

Între timp, Huawei s-a pregătit şi pentru un scenariu pesimist, în care nu va primi acces la serviciile Google, inclusiv Android, şi a dezvoltat propriul sistem de operare denumit Harmony, care se pare că va fi operaţional în curând.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
BNR: Peste 18,83 milioane de carduri au fost emise în România, până la finele lunii decembrie 2020
Numărul total de carduri emise în România era, la finele ultimului trimestru din 2020, de 18.830.297 unităţi, în creştere cu 1,05% comparativ cu sfârşitul trimestrului anterior, arată...
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile ...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...