Serviciile Google ar putea să revină curând pe telefoanele Huawei

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, este impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone.uri. Ulterior, i s-a acordat o licență temporară care i-a permis să continue anumite relații de business, dar aceasta nu a inclus reînnoirea acordurilor cruciale cu Google, forțând Huawei să lanseze smartphone-ul Mate 30 Pro fără serviciile Google.
Economica.net - sâm, 19 oct. 2019, 11:36
Serviciile Google ar putea să revină curând pe telefoanele Huawei

Acum, administraţia Trump ar fi la un pas de a aproba primele licențe care vor permite companiilor americane să vândă către Huawei, potrivit unui raport publicat de The New York Times, care citează surse familiare. Acesta afirmă că președintele Trump a fost de acord să înceapă aprobarea licenței, deși nu a fost dezvăluit ce companii au solicitat licențe sau cât va dura procesul de aprobare.

Acest lucru fusese promis de mult, deși se pare că licențele nu s-au materializat niciodată și multe companii americane au găsit modalități de a continua să lucreze cu Huawei. Dar, omiterea serviciilor Google de pe cel mai recent dispozitiv al companiei, Mate 30, este o lovitură serioasă pentru al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri după Samsung.

Citeşte şi: Huawei a livrat peste 185 de milioane de telefoane mobile inteligente anul acesta

Lista de entități poate fi evitată de companiile care solicită o scutire, iar cel puțin 120 de companii s-au prezentat la Departamentul de Comerț al SUA pentru a relua tranzacțiile cu Huawei, scrie publicaţia digitaltrends.com. Cu toate acestea, autorităţile din SUA au spus că licențele vor fi acordate numai companiilor care furnizează bunuri și servicii considerate non-sensibile, iar premisa ar trebui să fie întotdeauna că licența ar fi refuzată. 

Ce ar însemna acest lucru pentru telefoanele Huawei?

Deși este o veste bună, faptul că guvernul Statelor Unite este acum în măsură să aprobe licențe nu înseamnă neapărat că acestea vor fi semnate și date. Definiția a ceea ce poate fi vândut către Huawei cu licență nu este foarte bine definită, dar este cunoscută sub numele de „marfă generală”, potrivit The New York Times, și nu include nimic care ar fi considerat un risc de securitate. În aritcolul din New York Times, se precizează că unele companii americane au continuat să vândă către Huawei, după ce au găsit metode alternative pentru a face acest lucru, inclusiv să nu menționeze unde au fost fabricate articolele și să folosească companii din afara SUA pentru a face comerț cu compania chineză.

Reprezentanţii companiei din China au susținut în numeroase rânduri că Huawei poate restabili „peste noapte”serviciile Google pe dispozitivele sale, de îndată ce va exista o rezoluție.

Dacă Google obține această licență, Huawei Mate 30 Pro ar putea devini imediat unul dintre cele mai puternice smartphone-uri din 2019.

Între timp, Huawei s-a pregătit şi pentru un scenariu pesimist, în care nu va primi acces la serviciile Google, inclusiv Android, şi a dezvoltat propriul sistem de operare denumit Harmony, care se pare că va fi operaţional în curând.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia denunţă „presiunea fără precedent” a SUA asupra Turciei pentru renunţarea la sistemul de plată Mir
Rusia denunţă „presiunea fără precedent” a SUA asupra Turciei pentru renunţarea la sistemul de plată Mir
Kremlinul a denunţat miercuri "presiunea fără precedent" a SUA asupra Turciei, care va renunţa la sistemul de plată rusesc Mir, folosit de o mână de ţări în lume, de teama unor represalii......
Românii de la Bitdefender sunt pe monoposturile Ferrari şi pe căştile lui Leclerc şi Sainz. Parteneriat cu Scuderia Ferrari în Formula 1
Românii de la Bitdefender sunt pe monoposturile Ferrari şi pe căştile lui Leclerc şi Sainz. Parteneriat cu Scuderia ...
Producătorul român de soluţii de securitate cibernetică, Bitdefender, a semnat un parteneriat multianual cu Scuderia ...
Rusia: Campania militară din Ucraina va continua cel puţin până la cucerirea întregii regiuni Doneţk
Rusia: Campania militară din Ucraina va continua cel puţin până la cucerirea întregii regiuni Doneţk
Kremlinul a afirmat miercuri că "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina trebuie să continue cel puţin până ...
Ciucă: Energia verde, digitalizarea, transportul inteligent – viitorul relaţiilor economice româno-nipone
Ciucă: Energia verde, digitalizarea, transportul inteligent – viitorul relaţiilor economice româno-nipone
Investiţiile în energia verde, în digitalizare şi în transportul inteligent reprezintă viitorul în relaţiile economice ...