Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android în caz că SUA va bloca accesul companiilor chineze la produsele companiilor americane. Harmony OS este denumirea pentru Europa a sistemului de operare pe care Huawei speră să nu fie nevoită să-l folosească. Pe piaţa chineză aceste se numeşte Hongmeng.
Economica.net - vin, 09 aug. 2019, 13:57
Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Producătorul chinez a prezentat în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference Harmony OS, un sistem de operare despre care CEO-ul Richard Yu spune că este mai rapid şi mai sigur decât Android, potrivit News.ro.

Harmony OS a fost dezvoltat în primul rând pentru dispozitive din sfera Internet of Things, precum display-uri inteligente, difuzoare inteligente sau accesorii purtabile, însă şeful companiei spune că, în caz de necesitate, poate fi oricând instalat în locul Android-ului.

Huawei va continua să folosească Android pe dispozitivele sale mobile şi va apela la Harmony OS doar când şi dacă i se va interzice accesul la resursele sistemului de operare dezvoltat de Google.

Sistemul de operare pe bază de microkernel este construit pe o platformă open-source şi se poate adapta la o gamă largă de categorii de produse.

Spre deosebire de Android, spun cei de la Huawei, Harmony OS este mai eficient pentru că nu conţine cod redundant, mecanisme depăşite din punct de vedere tehnic şi nici nu suferă de problema fragmentării.

Pentru că microkernel-ul este izolat de kernel-urile externe, Harmony OS ar trebui să ofere un nivel mai bun de securitate decât Android şi nu numai.

Sistemul celor de la Huawei, susţine şeful companiei, este şi mai rapid, deoarece alocă resursele mai eficient pe baza unui sistem de analiză şi predicţie în timp real. Android se bazează pe destul de învechitul kernel de Linux.

Yu spune că Huawei lucrează la Harmony OS din 2017 şi că va lansa la anul deja a doua versiune.

Producătorul chinez se află sub ameninţarea restricţionării accesului la tehnologiile dezvoltate de companiile americane, printre care se află şi Android. Huawei este acuzat că reprezintă un risc de securitate pentru Statele Unite din cauza legăturilor strânse cu regimul comunist de la Beijing.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...