1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Imobiliare

Sfârşitul Odyssea Residence: terenul e scos la vânzare. Câţi bani a pierdut cosmonautul Prunariu

Firma israelienilor de la New Horizon, care a vrut să construiască proiectul Odyssea Residence din apropierea Capitalei, a intrat în faliment în 2013. 

08 ian, 2014 | | ECONOMICA.net

Terenul pe care urma să fie ridicat ansamblul rezidential Odyssea Residence şi unde cosmonautul Dumitru Punariu a plătit pentru două apartamente, este scos la vânzare. 

Lansat cu mare fast în 2008, în prezenţa cosmonautului, proiectul promitea 156 de apartamente dispuse în şase blocuri cu cinci etaje. Preţul de vânzare pe mp a fost de 1.500 de euro. Criza însă i-a prins pe dezvoltatori cu doar 10 antecontracte semnate. Lipsa cumpărătorilor şi prăbuşirea pieţei imobiliare au dus la falimentul proiectului. 

Preţul de pornire al terenului reprezintă apoape o treime din valoarea totală a datoriilor, de 7,6 milioane de euro, aşa cum reiese din tabelul creanţelor definitiv consolidat. Astfel, următoarele active: terenul de 8.000 mp, construcţia subterană de 5.000 mp şi construcţia supraterană de 4.000 mp, sunt scoase la licitaţie la preţul de 2,65 milioane euro, fără TVA

Dacă terenul va fi valorificat la acest preţ, atunci creanţa garantată acceptată şi deţinută de Alpha Bank, de 11,5 milioane de lei, va fi acoperită. 

În schimb, creditorii înscrişi în categoria creanţelor chirografare îşi vor pierde banii daţi pe avans. Printre ei se numără şi cosmonautul Dumitru Prunariu şi fiul acestuia, ambii figurând cu o creanţă totală de aproximativ 150.000 de euro, dar şi avocatul Adrian Ciurtin, coordonator al casei de avocatură Ciurtin, Brasoveanu şi Asociaţii. 

În raportul de activitate din luna septembrie 2013, lichidatorul judiciar menţionează faptul că au avut loc „numeroase întâlniri cu potenţiali investitori, agenţii imobiliare, promotori imobiliari, fonduri de investiţii, în prezenţa sau separat de creditorul garantat majoritar Alpha Bank. Lichidatorul a prezentat proiectul mai multor investitor, inslusiv dezvoltatorilor din zona Siseşti, cât şi unora dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe piaţă. Lichidatorul este în acest moment în discuţii cu privire la valorificarea bunurilor, cu persoane juridice străine. Menţionăm că nu s-a primit nicio ofertă fermă până la această dată".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO