Sfaturi pentru a alege lumina LED potrivită pentru fiecare cameră

Fiecare cameră este diferită de cealaltă din motivul că fiecare cameră are un scop contrastant și trebuie decorată în consecință. De exemplu, dormitorul este locul în care vă petreceți timpul pentru a vă relaxa sau pentru a face tranziția pentru a avea un somn bun, așa că, ar necesita să aveți tipul de lumini care să vă ajute să realizați exact acest lucru.
Ion Dobreanu - lun, 08 aug. 2022, 12:18
Sfaturi pentru a alege lumina LED potrivită pentru fiecare cameră

Alegerea iluminatului potrivit pentru fiecare cameră este mai mult decât simpla alegere a unei lustre LED sau a unui bec LED special. Nu înseamnă doar să alergați până la magazin pentru a cumpăra cea mai elegantă plafonieră pe care o doriți pentru camera dvs. Alegerea iluminatului potrivit pentru spațiul dvs. are nevoie de o anumită gândire. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți lumina LED potrivită pentru fiecare cameră.

Camera de zi

Acesta este spațiul din casă în care oamenii se adună și petrec o cantitate considerabilă de timp angajându-se într-o serie de activități precum vizionarea la televizor, jocuri video/jocuri de societate, discuții și lectură. Deoarece oamenii tind să petreacă mult timp în această cameră, este mai bine să alegeți luminile care ricoșează în tavan.  Acest tip de lustre LED vor face ca sufrageria să arate mai luminoasă și va ajuta la evitarea umbrelor. Cele mai bune lumini pentru această cameră sunt luminile de tip cove, care pot fi fixate cu ușurință în tavan; dacă nu, le puteți monta în unitatea de divertisment (dacă aveți una).

De asemenea, ați putea adăuga o lampă de podea lângă un scaun de lectură, cu un bec LED de minimum 400 de lumeni. Ați putea folosi aplice de perete care să se concentreze pe acea piesă de artă preferată sau pe un perete texturat. Se pot crea diferite nuanțe cu ajutorul iluminatului multicolor, care ar putea schimba instantaneu starea de spirit a spațiului. Pentru camera de zi, va trebui să mențineți luxul la aproximativ 100-200.

Dormitor

Această cameră ar trebui să aibă o vibrație foarte relaxantă, deoarece toată lumea tinde să se relaxeze și să se destindă în dormitor. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să se trezească într-o dimineață liniștită și pașnică și să se pregătească pentru a prelua ziua și va ajuta la tranziția de la o zi obositoare în timpul nopții.

Cel mai bun iluminat pentru a crea o vibrație relaxantă ar fi iluminatul arhitectural, lămpile de perete de o parte și de alta a patului și aplicele. Evitați orice iluminare aspră sau lustre LED centrale, deoarece acest tip de iluminare va strica atmosfera liniștită a acestui spațiu. Deoarece această cameră nu trebuie să fie luminoasă, în comparație cu celelalte încăperi din casă, puteți alege o lumină de culoare mai caldă. Ați putea fixa o pereche de aplice lângă comodă pentru o iluminare amplă în timp ce vă pregătiți pentru muncă sau vă îndreptați spre somn. În general, pentru un dormitor de 14 metri pătrați până la 20 de metri pătrați se recomandă o lumină între 100 și 400 de lux.

Bucătărie

În această încăpere au loc multe treburi de tocat, tăiat și de preparat mâncare, motiv pentru care ar trebui să fie bine luminată. Bucătăria ar trebui să fie o combinație de iluminare de sarcină și ambientală. Pentru blaturile unde are loc toată tăierea, lumina directă ar fi logică. Alegeți lustre LED de tip cove pentru iluminarea sub dulap.

Pentru insula din bucătărie (dacă aveți una) sau pentru zona de luat masa, ați putea obține o lustră centrală care să ofere o lumină amplă și să pună în valoare spațiul. Ați putea opta pentru lumini de culoare caldă sau neutră. Pentru un spațiu tipic de bucătărie veți avea nevoie de aproximativ 150-200 lux, în timp ce, pentru anumite zone în care aveți nevoie de mai multă lumină sau pentru a evidenția zona, 200-400 lux vor fi potriviți. Pentru zona de luat masa, un lux general de aproximativ 100-200 va fi cel mai bun.

Folosiți aceste sfaturi pentru a alege luminile LED potrivite pentru fiecare cameră. Există o gamă largă de lumini din care puteți alege pentru fiecare cameră. Luminile cu LED, de la lumini de panou la lumini de tip cove și becuri LED la lumini de noapte sunt disponibile online la prețuri excelente. Luminile LED au o durată de viață mai lungă, sunt bune pentru sănătate și obțineți economii de energie de până la 80%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...