1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Companii

Sfaturi simple pentru reducerea facturii la încălzire atunci când ai centrală termică

Revizia, verificările tehnice periodice, dar şi acţiuni adiacente precum eliberarea de orice obiect a radiatorului sau folosirea unui termostat, conduc la o eficienţă mai mare a centralei, deci costuri mai scăzute la încălzire.

08 oct, 2014 | ECONOMICA.net

Costurile lunare pentru încălzirea locuinței  pot fi reduse prin verificări tehnice periodice (VTP), folosirea corectă a echipamentelor, dar şi prin revizii . Toate aceste măsuri conduc la randamente superioare ale centralei, deci facturi mai mici la încălzire şi apă caldă, spun reprezentanţii Ariston, liderul naţional în vânzarea de centrale termice.

În plus, există metode ce nu implică direct centrala, dar care o ajută să funcţioneze la randamente pe mari precum verificarea ca radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură şi izolarea geamurilor, uşilor şi chiar a pereţilor, acestea fiind sursa celor mai mari pierderi de căldură din locuinţă. Menţinerea unei temperaturi constante în camere, în jurul valorii de 21  C, este, de asemenea, importantă, alături de folosirea de dispozitive de reglare (crono-termostate) ce pot aduce economii considerabile prin programarea funcţionării centralei termice. Efectuarea verificării tehnice periodice obligatorii la timp şi a activităţilor de mentenanţă sunt necesare pentru a se prelungi durata de viaţă a sistemului şi vor asigura parametrii optimi de funcţionare, evitând consumuri nejustificate.

”Verificarea tehnică periodică și reviziile regulate sunt operaţiuni esențiale pe care utilizatorii de centrale termice trebuie sa le ia în calcul încă de la cumpărarea unui aparat. În acest sens, recomandarea noastră este ca achiziţia să fie influenţată de perioada de garanţie şi de serviciile post-garanţie puse la dispoziţie de producător”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit studiilor companiei, în acest moment, doar aproximativ 10% dintre românii care se află în căutarea unei centrale termice de apartament consideră perioada de garanţie şi calitatea serviciilor de mentenanţă drept criterii esenţiale de selecţie, însă acest procent este în creştere de la an la an.

La polul opus, în cazul unei achiziţii pentru înlocuirea unei centrale termice mai vechi, procentul clienţilor care sunt interesaţi în special de aceste aspecte este mult mai mare, aceştia având deja experienţa utilizării unui sistem.

„Cum se apropie sezonul rece, este foarte important ca centrala termică să fie pregătită pentru a avea cele mai bune rezultate în perioada următoare. Astfel, verficarea tehnică periodică, realizarea reviziei pentru a se verifica starea componentelor şi controlarea întregii instalaţii sunt paşi esenţiali pentru prevenirea eventualelor neplăceri, dar şi pentru prelungirea duratei de viaţă a centralei”, a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider internaţional în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră. Pe această piaţă mai activează şi alţi jucători mari precum Romstal, Vaillant sau Viessmann.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO