1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Shhaideh: Ne-am propus să atragem 5,2 miliarde de euro de la Comisia Europeană până la finalul anului

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat joi, la Deva, că una dintre priorităţile sale este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, menţionând în acest context că şi-a propus ca, până la sfârşitul acestui an, România să atragă 5,2 miliarde euro de la Comisia Europeană.

02 mar, 2017 | Agerpres

'Prin unirea celor două ministere - Dezvoltare cu Fonduri Europene - în acest moment, reuşim să avem o corelare a tuturor surselor de finanţare pentru infrastructura locală. Împreună cu toţi directorii autorităţilor de management ne-am propus şi ne-am asumat ca la 31 decembrie 2017 suma rambursată României de către Comisia Europeană să fie de 5,2 miliarde de euro', a spus vicepremierul.

Ea a dat asigurări că ministerul pe care-l conduce va sprijini autorităţile locale şi judeţene în elaborarea şi depunerea de proiecte cu finanţare nerambursabilă, inclusiv prin echipe care se vor deplasa în teritoriu pentru a rezolva problemele care apar.

Pe de altă parte, vicepremierul Sevil Shhaideh a apreciat că, în ultimul an şi două luni, primarii nu au fost ajutaţi în rezolvarea blocajelor cu care s-au confruntat în întocmirea de proiecte.

'Eu am solicitat tuturor autorităţilor să fie foarte atente ce proiecte îşi pregătesc. Am constatat că au depus foarte multe (proiecte, n.r.) la nivelul fondurilor europene şi-i încurajez să continue cu aceste eforturi. I-am rugat, împreună, să-şi stabilească, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean (Hunedoara, n.r.), ce probleme au, fie în accesarea fondurilor europene, fie în accesarea programelor guvernamentale, iar eu trimit echipe de la nivelul ministerului ori de câte ori autorităţile locale o vor solicita. Am constatat că nimeni, timp de un an şi două luni, nu a discutat cu primarii, cu adevărat, să înţeleagă cu adevărat problemele pe care dânşii le întâmpină şi blocajele pe care le-au avut', a spus vicepremierul.

Ministrul Sevil Shhaideh s-a aflat joi într-o vizită în judeţul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, cu primarii şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Discuţiile au vizat mai multe priorităţi, printre care asigurarea finanţărilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua, creşterea absorbţiei fondurilor europene, reforma administraţiei publice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO