Shutdown în SUA: Niciun progres în Congresul american după 3 zile de paralizie a statului

A treia zi de paralizie a administraţiilor federale din Statele Unite s-a încheiat joi fără niciun progres, în timp ce Camera Reprezentanţilor a votat măsuri parţiale şi temporare asigurate să fie respinse de Senat şi Casa Albă, notează AFP.
Economica.net - vin, 04 oct. 2013, 04:29
Shutdown în SUA: Niciun progres în Congresul american după 3 zile de paralizie a statului

La scurt timp după o alertă de securitate provocată de o urmărire şi focuri de armă trase în afara Congresului, Camera dominată de republicani şi-a continuat strategia de adoptare a mini-legilor finanţelor temporare, cu scopul de a redeschide doar o parte din imensa maşină federală.

După parcuri, monumente, muzee naţionale şi Institute naţionale de sănătate miercuri, Camera a adoptat joi alte două măsuri pentru plata rezerviştilor militari şi serviciilor de ajutor acordate veteranilor.

‘Republicanii încearcă sincer să lase deschise sectoare importante ale statului, mai ales programele pentru foştii militari’, a salutat John Boehner, preşedintele republican al Camerei. ‘Preşedintele Clinton şi Congresul au convenit să sprijine programele pentru foştii militari la ultima paralizie şi noi ar trebui să facem acelaşi lucru astăzi’, a adăugat el.

Preşedintele Barack Obama a respins această abordare ‘în bucăţi’ şi a cerut o lege a finanţelor generală.

Senatul a fost amânat până vineri dimineaţă şi liderul democraţilor, Harry Reid, a declarat joi că intenţionează să menţină în şedinţă Senatul în weekend.

Obama îşi anulează turneul în Asia
     
Preşedintele Barack Obama a decis să-şi anuleze întreg turneul asiatic de săptămâna viitoare din cauza crizei bugetare din Statele Unite, a anunţat joi Casa Albă.

‘Având în vedere paralizia guvernului federal, deplasarea preşedintelui Obama în Indonezia şi Brunei a fost anulată. Preşedintele a luat această decizie din cauza dificultăţii de a organiza o deplasare’ în această perioadă, a precizat executivul SUA într-un comunicat, citat de AP şi AFP.

Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat participarea la summitul APEC /Asia-Pacific/ de la Bali din cauza crizei bugetare din ţara sa, a anunţat la rândul ei vineri preşedinţia indoneziană.

Summitul ‘forumului de Cooperare în Asia-Pacific’ se deschide luni pe insula indoneziană Bali, în prezenţa a 21 de ţări din regiune, reprezentând aproximativ jumătate din bogăţia mondială.

El ar fi putut oferi ocazia unor discuţii bilaterale importante, în special cu privire la Siria, cu preşedintele chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin, care vor fi prezenţi.

Obama şi-a scurtat deja turneul planificat în regiune, anulând etape prevăzute iniţial în Malayezia şi Filipine. Obama ar fi trebuit să sosească luni la Bali, înainte de a se duce miercuri la summitul ASEAN /Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est/ şi al Asiei de Est în Brunei.

În lipsa unui acord privind bugetul în Congresul american, administraţiile centrale ale Statelor Unite sunt parţial închise de marţi dimineaţă la 4.00 GMT.

Te-ar mai putea interesa și
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în aproape jumătate din ţară, până joi dimineaţa – prognoză ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de precipitaţii,......
Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 35.000 în primul trimestru din 2024 – date INS
Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 35.000 în primul trimestru din 2024 – date INS
Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 35.000 în primele trei luni din 2024, în creştere cu 1.700 faţă de trimestrul ...
Meteo Bucureşti: Vremea devine instabilă de marţi după-amiaza. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, până joi
Meteo Bucureşti: Vremea devine instabilă de marţi după-amiaza. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, ...
Meteorologii prognozează pentru zona municipiului Bucureşti o vreme, în general, instabilă începând de marţi după-amiaza ...
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
Date înfiorătoare. În fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv
În fiecare zi sunt afectate de incendiu 19 locuințe, arată Alexandru Ciuncan, directorul Uniunii Naționale a Societăților ...