Oraşul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu intră în carantină

Orașul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu vor intra în carantină timp de două săptămâni, începând de luni, 16 noiembrie.
Economica.net - vin, 13 nov. 2020, 11:47
Oraşul Sibiu şi localităţile Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu intră în carantină

Pentru ieșirea din casă vor exista excepții, care vor fi anunțate, și se va putea ieși doar pe baza declarației pe proprie răspundere, a anunțat Arafat.

Terasele se închid pe toată durata carantinei. Magazinele se închid începând cu ora 20.00. În magazine nu va putea fi mai mult de o persoană la opt metri pătrați. Între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente și produse necesare va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani.

Începând cu acest weekend, magazinele și mall-urile vor fi închise sâmbăta și duminica, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a altor magazine esențiale, precum cele cu produse pentru animale.

„Situația în care ne aflăm în municipiul Sibiu și alte localități necesită unele măsuri suplimentare, adică limitarea circulaţiei între 23-5 dimineaţa, închiderea unor spații închise, portul măștii în spații deschise permanent în țară. Aici, având în vedere incidența si numărul mare de cazuri, azi peste 400, în urma discuțiilor care au avut loc cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii. În primul rând măsura carantinării a municipiului Sibiu, Șelimbăr și cartierul Arhitecților, carantinare Tălmaciu și carantinare Cisnădie începând de luni, timp de două săptămâni. Închiderea magazinelor și mall-urilor pe toată durata weekend-ului, sâmbătă și duminică, cu excepția magazinelor agroalimentare și farmacii”, a pus Arafat.

Conform GCS, judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară în ce priveşte rata de infectare, situată vineri la 7,78 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat 7,4 la mia de locuitori.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 9.535 de persoane, dintre care 9.127 adulți și 408 copii. Au fost declarate vindecate 4.180 de persoane, iar 279 persoane au decedat (nouă în ultimele 24 de ore).

La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 403 de persoane, dintre care pe ATI,  19 adulți și 2 minori, conform oradesibiu.ro. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  470 de persoane. De cinci zile la rând, rata de incidență cumulată în județul Sibiu este cea mai mare din țară. Vineri, incidența la Sibiu a ajuns la 7,78 la mia de locuitori.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...