Nazare: Problema exproprierii terenului pentru primul tunel de la autostrada Sibiu s-a rezolvat

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, afirmă că s-a rezolvat problema exproprierii terenului pentru construcţia primului tunel de autostradă din ţară, cel aflat pe lotul IV al tronsonului de autostradă Orăştie-Sibiu, cerându-le constructorilor să înceapă lucrările cât mai repede.
Economica.net - lun, 26 mart. 2012, 08:55
Nazare: Problema exproprierii terenului pentru primul tunel de la autostrada Sibiu s-a rezolvat

Ministrul Transporturilor a inspectat, duminică după-amiază, şantierul primului tunel de autostradă care urmează să fie construit pe lotul IV al tronsonului Orăştie-Sibiu, în zona Săcel din judeţul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Constructorii i-au prezentat stadiul lucrărilor, Nazare declarându-se mulţumit, dar insistând asupra importanţei ca lucrările la tunel să înceapă cât mai repede.

„Aşa cum v-am promis în urmă cu două săptămâni, am rezolvat problema cu exproprierea terenului, cu ajutorul primului ministru şi al ministrului Mediului. (…) Este primul tunel de autostradă din ţară, dar nu e atât de lung încât să nu poată fi atacat repede. Vreau să lucraţi la tunel cât mai repede”, a spus ministrul.

Constructorul l-a asigurat că luni va comunica Direcţiei Silvice hotărârea de guvern privind exproprierea, iar în maxim trei săptămâni se vor defrişa cele 12 hectare de pădure pentru a putea începe excavaţiile.

Nazare a spus că, pe tronsoanele unde este nevoie, a insistat să se lucreze în două-trei schimburi.

„E nevoie şi aici, voi monitoriza atent stadiul lucrărilor şi unde sunt întârzieri voi interveni”, a spus el.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a inspectat şi în 10 martie şantierul lotului IV din tronsonul de autostradă Sibiu – Orăştie, spunând atunci că singura problemă era neînceperea lucrării la primul tunel de autostradă din ţară din cauza unor probleme de expropriere.

Atunci, constructorul Sorin Scarlat, director adjunct al asocierii Astaldi (Italia) Euroconstruct Trading 98 (România) – Astalrom (România), spunea că utilajele erau concentrate mai ales la cele două viaducte care vor face legătura cu primul tunel de autostradă din ţară, de pe Dealul Săcelului. Lucrările la acesta erau însă întârziate din cauza unor probleme cu exproprierea unei păduri.

Potrivit acestuia, tunelul, lung de 340 de metri, este o lucrare complexă, la care se va folosi aceeaşi metodă ca la metroul din Bucureşti, „o soluţie pe pereţi mulaţi, cu o excavaţie minimală, comparativ cu soluţia iniţială”.

Ministrul Alexandru Nazare dădea asigurări că problema cu exproprierea pădurii va fi rezolvată în cel mult două săptămâni.

Lotul IV din tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu are o lungime de 16,2 kilometri, de la Sălişte la capătul centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, valoarea contractului fiind de 484 de milioane de lei fără TVA, din care aproximativ 412 milioane de lei sunt finanţare europeană.

Tronsonul cuprinde două noduri rutiere, două viaducte de 925 metri, două poduri de 42 metri, patru pasaje peste autostradă de 26 metri, două pasaje peste calea ferată de 40 de metri şi primul tunel de autostradă din ţară, lung de 340 de metri.

Te-ar mai putea interesa și
Relaxarea prematură a restricţiilor în timpul vaccinării creşte riscul apariţiei variantelor coronavirusului rezistente la vaccin – studiu
Relaxarea prematură a restricţiilor în timpul vaccinării creşte riscul apariţiei variantelor coronavirusului rezistente ...
Relaxarea măsurilor barieră anti-COVID-19, precum purtarea măştii sau distanţarea fizică într-o perioadă în care încă se desfăşoară campania de vaccinare creşte sensibil riscul de......
STB și ceilalți operatori de transport public din București – Ilfov, obligați să cumpere doar autobuze prietenoase cu mediul
STB și ceilalți operatori de transport public din București – Ilfov, obligați să cumpere doar autobuze prietenoase ...
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a semnat joi, 29.07.2021, contractele ...
Prefectul Capitalei: Aproximativ 750.000 de persoane sunt vaccinate împotriva COVID-19 în Bucureşti
Prefectul Capitalei: Aproximativ 750.000 de persoane sunt vaccinate împotriva COVID-19 în Bucureşti
Aproximativ 750.000 de persoane sunt vaccinate împotriva COVID-19 în Bucureşti, a declarat, vineri, prefectul Capitalei, ...
Record negativ al anului în lupta cu pesta porcină africană: 70 de focare noi într-o singură săptămână
Record negativ al anului în lupta cu pesta porcină africană: 70 de focare noi într-o singură săptămână
Săptămâna aceasta au fost înregistrate 70 de noi focare de pestă porcină africană la porci domestici. Este un record ...