Sibiu: o clădire nouă pentru Policlinica Veche, prin Regio

Economica.net - mar, 28 ian. 2014, 03:29
Sibiu: o clădire nouă pentru Policlinica Veche, prin Regio

Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cunoscut drept Policlinica Veche, a fost integral reabilitat și dotat printr-un proiect Regio coordonat de Consiliul Județean. Cabinetele de specialitate au fost dotate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, în acest moment policlinica putând prelua peste jumătate din consultațiile solicitate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Clădirea în care funcționa Ambulatoriul nr. 1 din Sibiu a fost construită și dată în folosință în anii ’50, iar după aceea nu a mai beneficiat decât de sumare lucrări de reparații. Starea precară a clădirii, cu tencuiala căzută, igrasie, instalații vechi și adesea stricate, făceau ca actul medical să se desfășoare în condiții aproape imposibile. Ultima achiziție de echipamente fusese făcută în 1993, însă marea majoritate a aparatelor medicale aveau peste 40 de ani.

Un frumos dar de mărțișor
    
Proiectul de reabilitare a fost semnat în vara anului 2010, iar după 3 luni au început lucrările. Ambulatoriul nr. 1 și-a redeschis porțile pe 1 martie 2013, după aproape 2 ani: clădirea de două etaje a fost consolidată și izolată termic, au fost înlocuite instalațiile, grupurile sanitare și toată tâmplăria. Imobilul a fost dotat cu lift și  extins cu 430 mp, prin construirea unei mansarde unde funcționează 14 cabinete noi. Au fost achiziționate 16 echipamente de ultimă generație, cu o valoare totală de peste 1 milion de lei,  pentru dotarea cabinetelor ORL, oftalmologie, ecografie, neurologie, chirurgie etc.

Noua clădire a policlinicii găzduiește cabinete pentru aproape toate specialitățile medicale. Astfel, la subsol se află vestiarele și arhiva, la parter cabinetul de ortopedie cu sala de ghips, un spațiu pentru radiologie și cabinetele de chirurgie plastică și neurochirurgie. Etajul I găzduiește secțiile de citologie, neurologie, fizioterapie, diabet-nutriție și comisia de expertiză a capacității de muncă. Al doilea nivel este compus din cabinetele ORL, de medicina muncii, de reumatologie și oftalmologie. La mansardă se regăsesc cabinetele de oncologie, chirurgie, urologie, HIV, gastroenterologie, medicină internă, alergologie, endocrinologie, nefrologie și hematologie.

Regio sprijină creșterea accesului la serviciille medicale
    
Beneficiile proiectului au fost vizibile mai ales pentru cei care știau cum arăta clădirea înainte de renovare. Sibienii se bucură acum de servicii medicale prestate în cele mai bune condiții, într-o locaţie complet reabilitată şi utilată – un pas important pentru asigurarea calităţii și eficienței actului medical, în folosul întregii comunități. Astfel, numărul persoanelor tratate în ambulatoriu a fost, în numai opt luni de la redeschidere, de peste 116.000, cu aproape 10% mai multe decât înainte de începerea lucrărilor.

Beneficiar indirect al proiectului a fost chiar unitatea coordonatoare – Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, care a fost astfel degrevat de mare parte dintre consultațiile pe care le oferea. Acum, majoritatea cazurilor sunt rezolvate în ambulatoriu, iar internările se fac numai pentru cazurile grave, chirurgicale şi, pe cât posibil, cât mai aproape de ziua intervenţiei, durata spitalizării reducându-se la jumătate. În plus, faptul că ambulatoriul se află în apropierea spitalului contribuie la furnizarea tratamentelor de calitate la costuri reduse şi în deplină siguranţă. La fel de importantă pentru comunitatea locală este diversitatea specialităţilor oferite de Ambulatoriu, care deține evidența tuturor pacienţilor de pe teritoriul judeţului Sibiu şi le asigură tratamentele necesare.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional 2007-2013.

 

Te-ar mai putea interesa și
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul Angliei, asupra unei abordări mai dure în relaţia cu China, transmite dpa....
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, ...
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...