Sibiu: Prefectul a demisionat. Va candida la alegerile locale din 5 iunie

Prefectul Judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, a demisionat vineri, 'având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din 5 iunie', se arată într-un comunicat de presă.
Economica.net - vin, 04 mart. 2016, 10:20
Sibiu: Prefectul a demisionat. Va candida la alegerile locale din 5 iunie

‘Prefectul Judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis, în această dimineaţă, la ora 8,00, prim-ministrului Dacian Julien Cioloş cererea de demisie. Având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul Ovidiu Sitterli a solicitat încetarea mandatului de prefect al judeţului Sibiu începând cu data de 4 martie 2016. La finalul celor aproape 4 ani în care a condus Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, domnul Ovidiu Sitterli le mulţumeşte tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, ai societăţii civile, precum şi mass-media, pentru buna colaborare, în interesul cetăţenilor judeţului Sibiu’, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Demisia prefectului vine la două zile după ce la instituţia guvernamentală a fost înregistrat un referat privind încetarea mandatului preşedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

‘Ca urmare a adresei dvs nr.56/1.03.2016, vă facem cunoscut faptul că, la data de 2.03.2016 (…) a fost înregistrat la Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, Referatul Secretarului Judeţului Sibiu (…)’, se arată, într-un răspuns, cu antetul şi ştampila Consiliului Judeţean, adresat Organizaţiei Judeţene a PNL, de secretarul judeţului Sibiu, Iordan Nicola.

PNL Sibiu a anunţat, marţi, 1 martie, că i-a solicitat secretarului Consiliului Judeţean să întocmească şi să transmită prefectului referatul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Ioan Cindrea, preşedintele CJ, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

‘Astăzi, Organizaţia Judeţeană PNL a înregistrat la Consiliul Judeţean Sibiu o solicitare adresată domnului secretar al judeţului, prin care îi cerem să ne comunice de îndată, am şi specificat, un termen de 24 de ore, că deja se tergiversează foarte mult această procedură, dacă a întocmit acel referat pe care legea îl cere care să stea la baza emiterii ordinului de încetare a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean. Dacă nu a întocmit acel referat, i-am cerut secretarului judeţului să procedeze imediat la întocmirea referatului necesar’, a declarat, marţi, avocata Daniela Cîmpean, consilier judeţean PNL.

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL, i-a cerut premierului Dacian Cioloş să-l demită pe Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, dacă acesta nu îl demite pe Ioan Cindrea. Potrivit Ralucăi Turcan, fostul prefect, Ovidiu Sitterli a ‘protejat mandatul’ de preşedinte de Consiliu Judeţean al lui Cindrea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, pe 22 februarie, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de Ioan Cindrea împotriva deciziei penale din data de 14 septembrie 2015, pronunţată de ÎCCJ – Completul de 5 Judecători, se arată în minuta postată pe site-ul instanţei citate.

Ioan Cindrea a anunţat că nu va demisiona şi spune că nu poate fi demis, în replică la solicitarea liberalilor adresată prefectului.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Te-ar mai putea interesa și
Armata rusă anunţă retragerea trupelor sale din Insula Şerpilor
Armata rusă anunţă retragerea trupelor sale din Insula Şerpilor
Armata rusă şi-a anunţat joi retragerea din Insula Şerpilor, un punct strategic în Marea Neagră cucerit de Moscova încă din primele zile ale invaziei sale în Ucraina la 24 februarie, după......
BCE va cere băncilor să includă riscul de recesiune în calculele lor
BCE va cere băncilor să includă riscul de recesiune în calculele lor
Banca Centrală Europeană intenţionează să ceară creditorilor din zona euro să includă o posibilă recesiune în planurile ...
IEA: Capacităţile globale de energie nucleară trebuie să se dubleze până în 2050
IEA: Capacităţile globale de energie nucleară trebuie să se dubleze până în 2050
Capacităţile globale de producţie a energiei nucleare trebuie să se dubleze până în 2050, pentru a fi atinse ţintele ...
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de la lansarea din 2019
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de ...
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,65% pe an, acesta fiind ...