1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Siegfried Mureşan: Parlamentul European cere suspendarea fondurilor pentru Republica Moldova. Au anulat alegerile democratice

Eurodeputatul român Siegfried Mureşan a avut o intervenţie în plenul Parlamentului European, în care a blamat anularea votului democratic la Chişinău şi a afirmat că Parlamentul cere suspendarea ajutorului macroeconomic pentru Republica Moldova.

05 iul, 2018 | ECONOMICA.net

Intervenția integrală a deputatului european Siegfried Mureșan în plenul Parlamentului European, conform unui comunicat al biroului de presă al acestuia:

„Prin decizia de anulare a alegerilor democratice de la Chișinău, se distruge tot fundamentul relației dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Eu vreau ca Moldova să vină în Europa alături de România și alte celelalte țări civilizate, însă autoritățile au dus Republica Moldova la situații de urgență, alături de Burundi și Somalia.

Astăzi, majoritatea covârșitoare a Parlamentului European va adopta o decizie prin care spunem că nu putem acorda autorităților de la Chișinău 100 milioane de euro asistență macrofinanciară. Această decizie înseamnă că există zero încredere în autoritățile de la Chișinău.

Europa nu se va preface că lucrurile merg bine în Republica Moldova. Vom spune lucrurilor pe nume, adică autoritățile de la Chișinău sunt o piedică în dorința Uniunii Europene de a ajuta cetățenii Republicii Moldova.

Rezoluția pe care o vom adopta astăzi este una extrem de critică. Niciodată în ultimii ani situația din Republica Moldova nu a fost atât de gravă, iar Europa vede și știe acest lucru.

Vom spune lucrurilor pe nume și vom fi alături de cetățeni. De aceea spun foarte clar oamenilor care demonstrează pentru valori europene: vă vedem, suntem alături de voi, nu vă fie frică, nu sunteți singuri."

Deputatul european Siegfried Mureşan a trecut, recent, din Partidul Mişcarea Populară în Partidul Naţional Liberal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO