Populaţia activă a scăzut cu un milion, în ultimii cinci ani, la 8,3 milioane de oameni – Siegfried Mureşan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PMP) susţine că populaţia activă ocupată a scăzut, în ultimii cinci ani, cu un milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane în 2017, el adăugând că, dincolo de cauzele care ţin de îmbătrânirea populaţiei şi sporul natural negativ, cei mai mulţi sunt românii plecaţi la muncă în străinătate tocmai pentru că guvernul 'nu a creat locuri de muncă pentru ei, aşa cum a promis PSD'.
Economica.net - lun, 25 sept. 2017, 10:43
Populaţia activă a scăzut cu un milion, în ultimii cinci ani, la 8,3 milioane de oameni - Siegfried Mureşan

‘Mai ţineţi minte milionul de locuri de muncă promis în 2012 de Guvernul PSD condus de Victor Ponta? Iată rezultatul, la cinci ani de la promisiune: populaţia activă ocupată – care cuprinde, pe lângă salariaţi, şi pe patroni, liber-profesionişti şi agricultori – a scăzut cu un milion de persoane, de la 9,3 milioane de persoane în 2012, la 8,3 milioane de persoane în 2017, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, asta în timp ce numărul salariaţilor în economie a stagnat la 6,3 milioane de persoane. Unde au dispărut un milion de persoane din populaţia activă ocupată? Este simplu, dincolo de cauzele legate de îmbătrânirea populaţiei şi sporul natural negativ, care afectează fiecare economie, cei mai mulţi sunt românii plecaţi la muncă în străinătate tocmai pentru că Guvernul nu a creat locuri de muncă pentru ei, aşa cum, în mod mincinos, a promis PSD’, afirmă Siegfried Mureşan, într-o declaraţie politică remisă luni AGERPRES.

El spune că, în prezent, ‘între 150.000 şi 200.000 de români (…) părăsesc anual ţara în căutarea unui loc de muncă mai bun, pentru că au înţeles că PSD i-a minţit doar ca să câştige voturi şi că nu au de gând să se ţină de promisiunile făcute’.

Citeşte şi Populaţia a scăzut cu 122.000 de persoane în 2016, până la 19,63 milioane. Declinul demografic s-a accentuat – România, ţară de emigrare

INS: Scădere de circa două milioane a populaţiei României din 2007 până în prezent. Declinul demografic s-a accentuat

Declinul demografic continuă: Spor natural negativ şi în iulie. A crescut numărul deceselor copiilor cu vârsta sub un an

Cipru, Slovacia şi România – cei mai puţin activi cetăţeni din Uniunea Europeană

           

‘Guvernul PSD – ALDE ne promite, iată, din nou, de data aceasta prin intermediul Comisiei Naţionale de Prognoză, că va crea un milion de noi locuri de muncă în cinci ani, până în 2021. Aceeaşi minciună ca acum cinci ani! Cum ştim că Guvernul PSD – ALDE ne minte din nou? Pentru că acţionează în totală contradicţie cu această promisiune luând exact acele măsuri care descurajează crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea mediului de afaceri’, afirmă Mureşan.

Eurodeputatul susţine, totodată, că actuala guvernare ‘a tăiat investiţiile publice şi schimbă cadrul fiscal de pe o zi pe alta, ceea ce sperie şi ţine departe potenţialii investitori, iar actualii investitori români şi străini trag semnale unul după altul şi avertizează guvernul că deciziile sale vor duce la stagnarea creşterii economice şi a creării de noi locuri de muncă’.

‘Nu putem avea locuri de muncă noi fără investiţii noi, dar Guvernul a redus investiţiile la un minim istoric şi asta ca să folosească banii pentru creşteri de salarii nesustenabile’, conchide Mureşan.

Te-ar mai putea interesa și
Platformă de recrutare: Cele mai căutate domenii în primul trimestru au fost vânzări, finanţe/contabilitate
Platformă de recrutare: Cele mai căutate domenii în primul trimestru au fost vânzări, finanţe/contabilitate
Candidaţii români au realizat, în primul trimestru al acestui an, peste 1,93 milioane de aplicări pentru posturile disponibile pe platforma BestJobs, piaţa forţei de muncă fiind "extrem de......
Autostrada de Centură București Nord: Turcii de la Nurol, desemnați din nou câștigători pe lotul 1 – surse CNAIR
Autostrada de Centură București Nord: Turcii de la Nurol, desemnați din nou câștigători pe lotul 1 – surse CNAIR
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit noul câștigător la licitația pentru ...
Cea mai mare centrală nucleară din lume ar putea fi construită în India
Cea mai mare centrală nucleară din lume ar putea fi construită în India
 Cea mai mare centrală din lume ar putea fi construită în India după ce, vineri, grupul francez EDF a anunţat că a ...
Rusia susţine că a început retragerea trupelor mobilizate în Crimeea, după exerciţii – TASS
Rusia susţine că a început retragerea trupelor mobilizate în Crimeea, după exerciţii – TASS
Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că a început retragerea trupelor mobilizate în ultimul timp în Crimeea ...