SIF Banat-Crişana a încheiat primele 9 luni cu un profit net de circa 65,5 milioane lei, în creştere cu 18,45%

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana (SIF1) a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de aproximativ 65,5 milioane lei, în creştere cu 18,45% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 55,26 milioane lei, conform datelor financiare remise, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - mar, 06 nov. 2018, 12:51
SIF Banat-Crişana a încheiat primele 9 luni cu un profit net de circa 65,5 milioane lei, în creştere cu 18,45%

„Profitul net realizat la data de 30 septembrie 2018, în sumă de 65,5 milioane lei, este în creştere faţă de rezultatul cumulat al primelor 9 luni din anul 2017, în contextul creşterii semnificative a veniturilor din dividende, creştere care a compensat efectele nefavorabile ale diferenţelor de valoare justă aferente anumitor active financiare din portofoliul Societăţii”, se menţionează în comunicatul publicat pe site-ul BVB.

Veniturile din dividende au fost, în primele trei trimestre, în creştere faţă de cele înregistrate în primele 9 luni ale anului precedent, susţinute în principal de dividendele cuvenite de la participaţiile în societăţile bancare (Banca Transilvania, BRD) şi în cele din domeniul energiei (Romgaz, Conpet).

Şi veniturile din dobânzi sunt au fost în creştere uşoară faţă de perioada similară din 2017, ca efect conjugat al unui volum semnificativ mai mare a plasamentelor în depozite bancare (în condiţiile creşterii uşoare a ratelor dobânzii bonificate de bănci) şi a unor dobânzi obţinute din obligaţiunile deţinute al căror cupon este indexat în funcţie de indicele Robor la trei luni, precizează reprezentanţii societăţii.

Cheltuielile realizate până la data de 30 septembrie 2018 au fost peste nivelul celor realizate în perioada corespunzătoare a anului 2017, în principal ca urmare a majorării cheltuielilor cu comisioanele plătite (în principal a celor achitate ASF, dependente de valoarea activelor administrate) şi a altor categorii de cheltuieli operaţionale (în principal datorită recunoaşterii lunare a cheltuielilor ocazionate stockoption plan-ul aprobat de către acţionarii societăţii).

Valoarea activelor totale deţinute la data de 30 septembrie 2018 a fost de 2,612 miliarde lei, în creştere cu 5% faţă de valoarea celor existente la sfârşitul anului 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...