SIF Banat-Crişana, profit net de 50,79 milioane de lei în primul semestru

SIF Banat-Crişana a obţinut în primul semestru al anului 2018 un profit brut de 52,3 milioane de lei, cu 47,8% peste cel realizat în primele 6 luni ale anului 2017, şi un profit net de 50,79 milioane de lei, în creştere cu 52,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al societăţii.
Economica.net - mar, 14 aug. 2018, 10:39
SIF Banat-Crişana, profit net de 50,79 milioane de lei în primul semestru

Conform documentului, SIF Banat-Crişana a realizat în primul semestru venituri din dividende în valoare de 78,75 milioane de lei, venituri din dobânzi în sumă de 1,86 milioane de lei şi alte venituri operaţionale în valoare de 180.677 de lei.

De asemenea, societatea a raportat, pentru primul semestru, cheltuieli cu comisioanele în valoare de 1,65 milioane de lei şi alte cheltuieli operaţionale în sumă de 6,18 milioane de lei.

În raport se menţionează că veniturile din dividende au înregistrat o creştere în semestrul I din 2018, pe fondul creşterii dividendelor acordate de emitenţi din portofoliu (BRD) şi a înregistrării în avans, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a dividendelor distribuite de Banca Transilvania.

Veniturile din dobânzi includ dobânzile aferente depozitelor bancare, obligaţiunilor corporatiste şi obligaţiuni de stat. În prima jumătate a anului 2018, volumului veniturilor din dobânzi este peste cel realizat în aceeaşi perioadă a anului precedent, în condiţiile în care societatea a realocat o parte semnificativă a lichidităţilor disponibile către obligaţiuni de stat sau corporatiste, în condiţii de randament superioare sumelor plasate în depozite la bănci.

Categoria altor venituri operaţionale include, de regulă, încasările societăţii din chirii, recuperarea cheltuielilor de judecată şi alte venituri ocazionale.

Valoarea totală a activelor administrate de SIF Banat-Crişana la 30 iunie 2018 s-a situat la 2,398 miliarde de lei, cu 8% sub valoarea de la finalul anului 2017, când ajungea la 2,613 miliarde de lei. Faţă de acea dată, valoarea acţiunilor listate din portofoliu a scăzut cu 13,8%, urmând trendul pieţei de capital. Valoarea portofoliului de acţiuni (la societăţi listate şi nelistate) reprezenta 80,4% din totalul activelor administrate de SIF Banat-Crişana la 30 iunie 2018, cifrându-se la 1,929 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...