1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

SIF Banat Crişana se prăbuşeşte la Bursă, după reintroducerea acţiunilor la tranzacţionare

Acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1) au scăzut cu aproape 8% în prima oră de la reluarea tranzacţionării lor, după suspendarea de săptămâna trecută.

15 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1) scădeau cu 7,8%  în primele trei sferturi de oră de la reluarea tranzacţionării lor, în contextul arestării preventive a fostului preşedinte al societăţii, Dragoş Bîlteanu.

Tranzacţiile cu acţiuni SIF1 au fost suspendate săptămâna trecută, pe fondul începerii urmăririi penale a lui Dragoş Bîlteanu şi a altor oficiali ai societăţii, acuzaţi de operaţiuni ilegale, inclusiv de manipulare a preţului acţiunilor.

SIF1 a pierdut circa 57 de milioane de lei, după scăderea valorii sale de piaţă (capitalizarea bursieră), ca urmare a prăbuşirii preţului acţiunii SIF1.

Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, şi omul de afaceri Najib El Lakis, membru în CA de la SIF Banat-Crişana, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt acuzaţi de delapidare, a decis Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar, judecătorii au respins cererea DIICOT de arestare a altor trei persoane, Stere Gardan, acţionar casă de brokeraj, avocatul Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, şi Adrian Victor Prodan, membru în CA de la SIF Muntenia, urmând ca aceştia să fie cercetaţi de procurori sub control judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă.

Procurorii DIICOT au efectuat, luni 8 decembrie, 31 de percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Arad şi în Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate care a avut ca scop obţinerea de sume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucureşti prin delapidarea acestora. Gruparea este specializată în comiterea infracţiunilor de manipulare a pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 62,5 milioane lei

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO