1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

News

SIF Banat-Crişana va muta în două holdinguri firmele imobiliare şi hoteliere din portofoliu

SIF Banat-Crişana (SIF1) va înfiinţa două holdinguri care vor cuprinde firmele din sectorul imobiliar şi cel hotelier la care societatea de investiţii financiare este acţionar majoritar.

22 mar, 2013 | Mediafax

"SIF Banat-Crişana are în vedere constituirea unor structuri de administrare centralizată a societăţilor în care are deţineri majoritare, în funcţie de natura activităţilor acestora (...) Astfel, având în vedere faptul că SIF Banat-Crişana deţine cote de participare majoritare în mai multe firme din sectorul imobiliar şi al serviciilor hoteliere, se are în vedere constituirea acestora în două societăţi de tip holding (SIF Imobiliare, respectiv SIF Hoteluri), în scopul obţinerii unor structuri optime pentru creşterea valorii activelor administrate, a profitabilităţii şi a randamentului capitalului investit în aceste firme la vânzare", se arată într-un program de activitate propus de conducerea SIF Banat-Crişana acţionarilor şi semnat de preşedintele CA şi directorul general, Dragoş George Bîlteanu.

Acţiunile celor două holdinguri vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

"În acest fel va creşte şi gradul de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care vor fi administrate şi rezultatele obţinute. În mod rezonabil este de aşteptat ca listarea să conducă şi la scăderea discountului dintre preţul de piaţă al acţiunilor SIF Banat-Crişana şi valoarea activelor administrate", se mai arată în programul de activitate.

Hotelul Doubletree by Hilton de cinci stele din Oradea este cel mai cunoscut hotel din portofoliul SIF Banat-Crişana. Clădirea a fost construită prin intermediul firmei Calipso Oradea, la care SIF Banat-Crişana deţine 96,65% din acţiuni.

Hotelul a fost deschis în luna septembrie şi are o capacitate de 147 de camere, patru săli de conferinţă, o sală de recepţii şi un restaurant cu specific mediteranean.

DoubleTree by Hilton este un brand hotelier internaţional sub care funcţionează în prezent peste 300 de hoteluri în toată lumea.

SIF Banat-Crişana a încheiat luna februarie cu un activ net de 1,403 miliarde lei, în creştere cu 6,5% faţă de nivelul de anul trecut.

Preşedintele CA şi directorul general al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, deţine concertat cu Romenergo şi încă doi acţionari un pachet de acţiuni reprezentând 4,56% din titlurile societăţii de investiţii financiare. Bîlteanu a preluat la 1 decembrie funcţia de preşedinte CA şi director general al SIF Banat-Crişana de la Ioan Cuzman, care a trecut pe poziţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Un acţionar important al SIF Banat-Crişana este omul de afaceri sibian Ioan-Alin Tatu, care deţine 5% din acţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO