1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

SIF Banat-Crişana va plăti 8,25 mil.lei pentru 50% din Muntenia Invest, în prima etapă de preluare

SIF Banat-Crişana (SIF1) va achita 8,25 milioane lei (1,86 mil. euro) pentru 50,01% din acţiunile Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), plus o componentă variabilă în funcţie de evoluţia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evoluţia activului SIF Muntenia.

18 iul, 2013 | Mediafax

Preluarea Muntenia Invest se va realiza în trei etape, iar "preţul pachetelor care se vor achiziţiona în etapele următoare va fi determinat de valoarea activului net al societăţii la momentul tranzacţiei", potrivit unui comunicat transmis, joi, de SIF Banat-Crişana Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele lunii iunie, SIF Muntenia avea un activ net de 1,074 miliarde lei, în scădere cu 4,96% faţă de luna mai.

"Am demarat schimbarea strategiei de administrare a SIF Banat-Crişana prin orientarea către proiecte investiţionale de mai mare anvergură. Dobândirea pachetului de control al SAI Muntenia Invest este o provocare, fiind un proiect complex şi în acelaşi timp inedit pe piaţa românească de capital. Sunt încrezător că vom avea o bună colaborare şi vom identifica cele mai potrivite strategii de dezvoltare a celor două societăţi pe termen mediu şi lung, de armonizare a culturilor organizaţionale ale acestora şi de colaborare neconcurenţială în proiecte investiţionale cu potenţial mai mare de a obţine profit", a declarat într-un comunicat transmis Bursei preşedintele-director general al SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu.

Potrivit SIF Banat-Crişana, în perioada imediat următoare vor fi efectuate analizele necesare pentru elaborarea seturilor de măsuri de eficientizare a activităţii, pentru a fi optimizate procesele de business.

"Se va urmări şi posibilitatea de creare de sinergii la nivelul portofoliilor deţinute, reducerea costurilor de administrare şi creşterea veniturilor. În ceea ce priveşte politica investiţională şi de administrare a SIF Muntenia, Consiliul de administraţie al SAI Muntenia va stabili o politică investiţională în concordanţă cu contractul de administrare existent, pentru atingerea indicatorilor de performanţă stabiliţi, dar urmărindu-se oportunităţile de abordare a acelor proiecte investiţionale care să dea posibilitatea depăşirii acestora", se precizează în comunicat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri preluarea SAI Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, de către SIF Banat-Crişana, acesta fiind ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzacţiei.

Consiliul Concurenţei şi-a dat pe 27 iunie acordul pentru realizarea tranzacţiei.

La jumătatea lunii februarie, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au surprins piaţa anunţând intenţia societăţii din Arad de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat atunci în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii ales în luna iulie a anului trecut. Tranzacţia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care deţine Muntenia Invest.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO