1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

SIF Moldova ar putea vinde proiectul imobiliar dezvoltat pe terenul Ţesătoriilor Reunite de pe strada Spătaru Preda

SIF Moldova, care deține terenul de 11.500 mp al Țesătoriilor Reunite, de pe strada Spătaru Preda, dar și compania, a primit PUZ la sfârșitul anului trecut pentru un proiect imobiliar, iar acum studiază posibilitățile de dezvoltare a platformei, dar are ca opțiune și vânzarea proiectului și a terenului, pentru care are deja ofertă. 

14 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Acţionarii Ţesătoriile Reunite Bucureşti au aprobat în AGA din 16 februarie 2015 retragerea de a tranzacţionare şi schimbarea obiectului de activitate în dezvoltare şi promovare imobilia, în condițiile în care Tesătoriile Reunite şi-a suspendat activitatea de producţie în 2013. 

Terenul are o suprafaţă de peste 11.500 mp şi se află de pe strada Spătaru Preda, iar acţionarul majoritar, SIF Moldova, studiază inclusiv varianta vânzării terenului.

„Deocamdată nu știm ce vom face cu platforma, studiem posibilitățile. Avem varianta dezvoltării, dar și pe cea a vânzării pentru care am primit deja ofertă. PUZ-ul l-am primit lasfârșitul anului trecut. Nu am decis încă ce soluţie vom alege şi nici când", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Romeo Ieșeanu, membru în Consiliul de Administrație.

Ţesătoriile Reunite deţine un teren de 11.480 de mp, unde are în plan constucţia a trei blocuri înalte de zece etaje, potivit datelor publice prin Serviciul de Urbanism al Primăriei Capitalei. În prezent, pe teren se mai află câteva clădiri vechi, care de-a lungul timpului au fost închiriate mai multor firme.  Compania a anunţat în vara lui 2017 o investiţie de 34 de milioane de euro în primul proiect rezidenţial de la Bucureşti.

Construcţia a început în toamna lui 2017, iar cele 363 de apartamente au fost deja vândute.  SIF Moldova, prin Ţesătoriile Reunite, mai are în dezvoltare şi proiectul gigant Atria Urban Resort, cu 1.400 de apartamente şi unde investiţia depăşeşte 100 de milioane de euro. SIF Moldova a investit şi 65 de milioane de euro alături de familia Pogonaru în dezvoltarea centrului comercial Veranda Mall din zona Obor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO