1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Agricultura bate bursa: SIF Moldova pariază pe afine, despre care spune că au un randament peste cel al piaţei de capital

SIF Moldova îşi extinde afacerea cu afine, cumpărată în 2015 de la Liciniu Lupu, cel care a primit o indemnizaţie de 35.000 de euro pentru creşterea copilului

15 sep, 2017 | | ECONOMICA.net

SIF Moldova anunţa în 2015 o invesţie de 2,5 milioane de euro într-o afacere cu afine, cumpărată de la Liciniu Lupu, omul de afaceri sibian, care pentru câteva luni a primit o indemnizaţie de creştere a copilului de 35.000 de euro. 

De atunci, SIF Moldova a continuat să extindă operaţiunile fermei de afine, o afacere care poate aduce un profit anual de 20.000 de euro pe hectar, potrivit Agrointel. 

SIF estimează că recuperarea investiţiei se va realiza din dividende, rambursări de capital şi vânzarea investiţiei în circa zece ani. "Proiecţiile financiare estimează un randament superior pieţei de capital", se mai arată în raport.

Pentru exinderea fermei de afine, au fost cumpărate noi terenuri în comunele Viştea (5 ha) şi Mândra (44 ha), din judeţul Braşov. Terneul din Mândra a fost cumpărat anul acesta, iar pentru achiziţie, SIF a operat o majorare de capital de 570.000 de euro.

"Prin această extindere, suprafata totală a terenurilor incluse în acest proiect a ajuns la 75 ha, din care 17 ha sunt plantaţii existente, iar 45 ha sunt în curs de înfiinţare de noi plantaţii", se arată în raportul financiar la şase luni al SIF Moldova. 

Pentru pregătirea şi înfiinţarea culturilor de afine la ferma Mândra, SIF a aprobat în luna iulie a acestui an majorarea capitalului social cu aproape un milion de euro, dar şi contractarea unui credit pentru investiţii.

Astfel, AGEA Agrointens a hotărât contractarea unui credit de investiţii în valoare de 4,77 milioane de lei, pe o perioadă de 84 de luni, de la Banca Transilvania, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. 

Tot luna trecută, SIF Moldova a majorat capitalul social al firmei cu 4,5 milioane de lei.

SIF Moldova deţine 99,9999% din Agrointens, iar Casa SA, tot o companie a SIF, deţine 0,0001%. Preşedintele director general al Agrointens este Vicenţiu Zorzolan, fostul partener al omului de afaceri Octavian Radu şi membru în consiliul de administraţie al Imprimerie Naţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO