1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

SIF Transilvania pregăteşte un program de răscumpărare a propriilor acţiuni

SIF Transilvania pregăteşte un program pentru răscumpărarea de către societate a propriilor acţiuni, cu o dimensiune a programului de maximum 21.842.867 acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei pe acţiune, reprezentând 1 la sută din capitalul social, a anunţat conducerea SIF, într-o scrisoare trimisă acţionarilor.

04 dec, 2017 | Agerpres

Destinaţia programului este reducerea capitalului social subscris la nivelul SIF Transilvania, prin anularea acţiunilor răscumpărate, precizează scrisoarea către acţionari.

Preţul minim de dobândire a acţiunilor va fi egal cu preţul de piaţă al acţiunilor societăţii la Bursa de Valori Bucureşti, din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 0,32 lei pe acţiune.

Durata programului va fi de maximum 12 luni de la data publicării hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în Monitorul Oficial, urmând ca AGEA să aibă loc, la prima convocare pe data de 15 decembrie la sediul SIF Transilvania din Braşov.

Plata acţiunilor răscumpărate se va face din rezervele disponibile ale fondului.

Potrivit SIF, răscumpărările de acţiuni proprii se constituie atât într-o formă de remunerare complementară a acţionarilor prin efectul de reducere a discountului între cotaţia acţiunilor şi valoarea unitară a activului net, cât şi într-un mix echitabil între interesul de valorificare pe termen scurt şi încurajarea deţinerii pe termen lung de acţiuni SIF Transilvania.

Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie acest an a hotărât plata unui dividend de 0,02 lei pe acţiune, din profitul net înregistrat în 2016, ceea ce reprezintă un randament de piaţă de 7,7 la sută

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO