1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Investiţii

SIF Transilvania vrea să vândă Consiliului Judeţean pachetul majoritar de acţiuni de la staţiunea Oglinzi

SIF Transilvania intenţionează să vândă către Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la Staţiunea balneo-climaterică Oglinzi din Tîrgu Neamţ, a anunţat preşedintele CJ, Ionel Arsene, citat de Agerpres.

20 sep, 2016 | Agerpres

Preşedintele CJ a declarat, marţi, că a avut o întâlnire la Piatra Neamţ cu reprezentanţii SIF, la solicitarea acestora, în care i-a fost făcută propunerea acestei tranzacţii.

La discutie au luat parte Nicu Rădulescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al staţiunii din partea SIF Transilvania, dar şi Iulian Stan, vicepreşedintele SIF Transilvania.

'Am avut o întâlnire cu reprezentanţii SIF Transilvania, acţionarul majoritar al Staţiunii Oglinzi din Tîrgu Neamţ, la solicitarea acestora. Principalul subiect al discuţiei a fost propunerea SIF Transilvania ca CJ Neamţ să achiziţioneze întregul pachet de acţiuni de la Staţiunea Oglinzi, cea mai importantă staţiune balneo-climaterică din judeţ. Săptămâna viitoare, SIF Transilvania va transmite oficial toate documentele necesare urmând ca în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean să solicit plenului mandat pentru a iniţia negocierile. Consiliul Judeţean trebuie să se implice în salvarea celei mai mari staţiuni balneo-climaterice din Neamţ, starea în care se află staţiunea poate fi îmbunătăţită şi este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putinţă pentru asta', a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

În anul 2007, SIF Transilvania a obţinut, printr-o hotărâre a Consiliului Local Tîrgu Neamţ, 54,5% din pachetul de acţiuni. SIF a primit practic 7 hectare de teren şi pădure pe care se află staţiunea, iar în schimb se obliga să ridice un complex balnear de 4 stele, ceea ce nu s-a întâmplat.

Actualul primar al oraşului, Daniel Harpa, a solicitat autorităţilor statului să verifice modalitatea în care a fost aprobată acea hotărâre de consiliu local şi dacă au fost îndeplinite prevederile contractuale.

Staţiunea balneo-climaterică, recunoscută de peste o sută de ani pentru apele termale, este închisă de mai bine de 10 ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO