Silaghi: Eu am făcut recurs la ICCJ, cer ANI despăgubiri de un leu

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi, nominalizat de partid pentru postul de ministru al Transporturilor, a declarat, marţi, că el a făcut recurs la ICCJ cerând ANI despăgubiri de un leu şi ca pe site-ul instituţiei să fie afişată decizia Curţii de Apel Oradea.
Economica.net - mar, 16 iul. 2013, 18:38
Silaghi: Eu am făcut recurs la ICCJ, cer ANI despăgubiri de un leu

Silaghi a precizat că a câştigat procesul cu ANI, din luna aprilie, şi că sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitivă şi neatacabilă.

Întrebat dacă acel proces cu ANI ar putea reprezenta o piedică în nominalizarea sa la minister, din punctul de vedere al preşedintelui Traian Băsescu, Silaghi a răspuns: „Acea constatare a ANI a fost pentru mine o piedică în a face parte din Guvernul Ponta 2”.

„Eu procesul cu ANI l-am câştigat din aprilie. Sentinţa e defintivă şi neatacabilă, iar la ceea ce unele publicaţii, posturi tv fac referire – recursul la ICCJ – e un recurs făcut de mine, nu de ANI, în care cer despăgubiri instituţiei de un leu şi, totodată, cer ca pe site-ul instituţiei sentinţa Curţii de Apel Oradea să apară o perioadă egală cu perioada în care eu m-am judecat cu dânşii. Sentinţa Curţii de Apel Oradea e definitivă”, a adăugat Silaghi.

Întrebat dacă odată cu ANI s-a autosesizat şi Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor şi dacă a fost înştiinţat despre acest lucru de către reprezentanţi ai Oficiului, Silaghi a răspuns: „Acesta este rolul Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Eu sentinţa o am de la Comisia de Cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Ei sunt”.

Întrebat dacă ANI l-a informat că ar fi atacat acea decizia a Comisiei de verificare a averilor, Silaghi a precizat că nu există cale de atac.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, pe 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.

ANI preciza că în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 – 7 mai 2012, Silaghi şi-a exercitat prerogativele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Romexpo SA.

În perioada 7 mai 2012 – 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Silaghi în perioada exercitării funcţiei de ministru al Transporturilor.

De asemenea, ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, cerând să facă cercetări cu privire la tranzacţii financiare suspecte efectuate de Ovidiu Silaghi, împreună cu Ariana Silaghi.

Dosarul privind averea lui Ovidiu Silaghi a fost clasat în luna aprilie de Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a constatat că provenienţa bunurilor este justificată.

Te-ar mai putea interesa și
ING a acceptat să proceseze plata pentru tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina spre Cehia
ING a acceptat să proceseze plata pentru tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina spre Cehia
O bancă europeană a fost de acord să proceseze o plată care are legătură cu tranzitul petrolului rusesc prin Ucraina, eliminând motivul pentru oprirea livrărilor de petrol spre Europa......
Piaţa de investiţii imobiliare din România a crescut cu 13%, la 336 milioane de euro, în primul semestru – Colliers
Piaţa de investiţii imobiliare din România a crescut cu 13%, la 336 milioane de euro, în primul semestru – Colliers
Piaţa de investiţii imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, ajungând la 336 milioane de euro în România, ...
Digi –  Profitul net a scăzut cu 85%, în al doilea trimestru din 2022, până la 3,6 milioane de euro
Digi – Profitul net a scăzut cu 85%, în al doilea trimestru din 2022, până la 3,6 milioane de euro
Digi a raportat un profit net de 3,6 milioane de euro în trimestrul II din acest an, comparativ cu 23,8 milioane de euro ...
Amparcat.ro – soluţia problemelor cu parcările
Amparcat.ro – soluţia problemelor cu parcările
Din 15 august, în Bucureşti se vor aplica măsuri drastice pentru a preveni parcările ilegale şi pe cele neplătite.