Silvio Berlusconi, consemnat la domiciliu, dar…în mare stil

Silvio Berlusconi, condamnat în mod definitiv joi la patru ani de închisoare /reduşi la un an pe baza unei amnistii/ de Curtea de Casaţie de la Roma, nu va intra niciodată într-un penitenciar, deoarece legea italiană împiedică detenţia persoanelor cu vârste de peste 70 de ani, dar va trebui să aleagă între activităţi de utilitate socială sau arestarea la domiciliu, în una dintre numeroasele sale vile, informează joi AFP.
Economica.net - vin, 02 aug. 2013, 16:42
Silvio Berlusconi, consemnat la domiciliu, dar...în mare stil

Fostul premier italian va trebui să facă această alegere până la jumătatea lunii octombrie. Il Cavaliere, care va împlini 77 de ani în septembrie, a afirmat recent că nu va accepta niciodată să facă munci „de interes general”, ca „un criminal care trebuie să fie reeducat”, deci va fi probabil condamnat de un tribunal din Italia să îşi ispăşească pedeapsa la unul dintre domiciliile sale.

Experţii legali afirmă că Silvio Berlusconi, unul dintre oamenii cei mai bogaţi din Italia, va putea solicita să fie consemnat în oricare dintre reşedinţele sale, şi, desigur, are de unde să aleagă:

Vila Certosa: magnifică proprietate situată în nord-estul insulei Sardinia, este estimată la un preţ între 450 şi 470 de milioane de euro, potrivit presei italiene. Silvio Berlusconi nu a încetat, în ultimii ani, să îşi mărească această proprietate, cumpărând terenurile din împrejurimi. La ora actuală, proprietatea are o suprafaţă de circa 120 de hectare, de peste două ori mai mult decât Statul Vaticanului.

Proprietatea este formată din trei clădiri. Cea mai frumoasă dintre ele este aceea în care locuieşte Silvio Berlusconi: 2.600 de metri pătraţi, care cuprind şapte dormitoare şi alte circa zece camere, printre care băi, bucătării şi sufragerii, potrivit mass-media.

Proprietatea mai cuprinde un lac şi un vulcan artificial, şapte piscine, o seră cu orhidee şi mii de palmieri, cactuşi şi plante rare.

Vila San Martino: o vilă minunată, devenită celebră în Italia pentru aşa-numitele petreceri „bunga-bunga” organizate de Il Cavaliere în compania a numeroase tinere şi frumoase femei, este situată în nordul Italiei, lângă Arcore, în apropiere de Milano. Această veche mănăstire benedictină a fost cumpărată în secolul al XVIII-a de o familie de nobili italieni; una dintre moştenitoarele acestei familii i-a vândut vila, în 1974, celui care, pe vremea aceea, era un tânăr antreprenor de succes, Silvio Berlusconi. Vila are o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, cuprinde un imens, magnific parc, cu arbori seculari, o colecţie de tablouri şi mii de volume antice.

Vila Torno: Silvio Berlusconi a achiziţionat această vilă cu 30 de camere pe malul lacului Como /nord/, în 2012, la preţul de 21 de milioane de euro. Vila îi aparţinuse prietenului şi colaboratorului lui Berlusconi, fostul senator Marcello Dell’Utri. Proprietatea are un parc de 3.000 de metri pătraţi, un teren de tenis şi… vecini iluştri. Printre aceştia, celebrul actor american George Clooney.

Palatul Grazioli: reşedinţa romană a lui Silvio Berlusconi nu face parte din proprietăţile sale, ci a fost închiriată de magnatul media. Palatul, situat în centrul istoric al Romei, lângă Piaţa Veneţia, îi aparţine unei antice familii nobile italiene. Aici, Il Cavaliere a instalat un studiou de televiziune, unde înregistrează mesajele video. Şi tot aici, în dormitorul lui Berlusconi, se află un imens pat cu baldachin pe care i l-a făcut cadou Vladimir Putin, potrivit unor tinere femei care au frecventat casa.

Te-ar mai putea interesa și
Sărăcia energetică ia amploare în România, e nevoie de măsuri care să trateze cauzele, nu doar efectele – analiză ORSE
Sărăcia energetică ia amploare în România, e nevoie de măsuri care să trateze cauzele, nu doar efectele – analiză ORSE
Fenomenul sărăciei energetice în România s-a acutizat în contextul pandemiei, după cum arată mai mulți indicatori utilizați pentru măsurarea acestui fenomen, se arată într-un comunicat de......
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural – premierul elen
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural – premierul elen
Grecia va deveni un nod de depozitare şi transport a gazului natural, care va acoperi nu numai nevoile naţionale, dar şi ...
Aeroport Otopeni – Aproape 1.000 de întârzieri ale aeronavelor şi 56 de zboruri anulate, în ultima săptămână
Aeroport Otopeni – Aproape 1.000 de întârzieri ale aeronavelor şi 56 de zboruri anulate, în ultima săptămână
Un număr de 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie - 6 iulie întârzieri mai ...
Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1 (oficial rus)
Rusia va prelua controlul proiectului energetic Sakhalin 1 (oficial rus)
Pavel Zavalny, preşedintele Comitetului pentru Energie din Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a declarat joi că ...