1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Sindicaliştii Gărzii de Mediu au suspendat temporar greva generală pe perioada discuţiilor cu Ministerul Mediului

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu au decis să suspende, temporar, greva generală declanşată miercuri, în condiţiile în care au început negocieri cu reprezentanţi ai Ministerului Mediului, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului, Valentin Neagoe.

11 mai, 2017 | Agerpres
Potrivit acestuia, negocierile cu Ministerul Mediului se derulează în etape, iar în cazul în care vreuna din revendicări va rămâne nerezolvată sindicaliştii vor relua greva.

'Ieri (miercuri, n.r.) am avut negocieri până târziu, până la orele 11:00 seara, la Ministerul Mediului, negocierile derulându-se pe mai multe etape. Noi am suspendat temporar greva, pe perioada acestor negocieri. În cazul în care se dă rateu pe o anumită etapă, greva continuă, fără alte proceduri', a declarat Valentin Neagoe.

De asemenea, liderul sindical a mai spus că a primit promisiuni scrise de la reprezentanţii Ministerului Mediului că li se vor rezolva cerinţele, mai exact inechităţile salariale şi că s-a format un grup de lucru pe această temă.

'Promisiuni au fost că o să se elimine aceste inechităţi, promisiuni scrise pentru că s-a întocmit un acord cu termene de realizare. Acum, când vorbim, suntem în această procedură de negociere. Şi astăzi (joi, n.r.) o să ajung la minister ca să continuăm discuţiile. S-a format un grup de lucru, se lucrează şi în continuare negociem, pentru că dacă nu se îndeplinesc anumite termene din acest acord, automat noi dăm drumul la grevă. Greva este suspendată temporar, poate pe o zi, pe două, cât durează aceste negocieri', a mai spus Neagoe.

Oficiali ai Ministerului Mediului au arătat, miercuri, că protestele angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu sunt legitime şi s-au făcut demersuri pentru creşterea nivelului de salarizare, în condiţiile în care salariul mediu net al angajaţilor din acest organism de control este de numai 1.500 de lei.

Angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au intrat, miercuri, în grevă generală pe termen nelimitat, acuzând inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului, acţiuni de protest fiind organizate de aceştia în mai multe judeţe din ţară. O altă revendicare a angajaţilor din sectorul de mediu vizează îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO