Sindicatul „Siderurgistul” continuă demersurile pentru creşterea salariilor angajaţilor de la ArcelorMittal

Sindicatul "Siderurgistul" continuă acţiunile menite să determine o negociere privind creşterea salariilor angajaţilor de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara, o discuţie cu administraţia companiei fiind stabilită pentru săptămâna viitoare, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei sindicale, Petru Vaidoş.
Economica.net - joi, 25 oct. 2018, 11:18
Sindicatul

Întâlnirea va avea loc în contextul în care, săptămâna trecută, o parte dintre siderurgiştii de la Hunedoara au protestat spontan, afirmând că negocierile referitoare la capitolul salarizare sunt întârziate cu trei luni de zile.

„Am stabilit cu administraţia să avem o întâlnire marţi, 30 octombrie. Aşteptăm atunci şi o variantă de negociere a salariilor propusă de administraţie”, a menţionat liderul sindical.

Sindicaliştii de la Hunedoara au protestat, pe 18 octombrie, în faţa Oţelăriei Electrice, solicitând începerea negocierilor referitoare la creşterea salariilor şi a valorii tichetelor de masă, apreciate ca având cel mai mic cuantum din grupul ArcelorMittal.

Preşedintele Sindicatului „Siderurgistul” arăta că negocierile ar fi trebuit să înceapă din luna iulie, însă administraţia nu a propus încă nicio variantă de lucru în ceea ce priveşte capitolul de salarizare.

„Noi am solicitat o creştere a salariilor de 20%. Bineînţeles că în solicitarea noastră am lăsat loc de negociere. Nu dorim să promitem salariaţilor cifre pe care nu le putem realiza”, a precizat atunci liderul sindical.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu administraţia ArcelorMittal Hunedoara, Petru Vaidoş preciza că sindicatul a făcut „foarte multe concesii”. El a menţionat că în situaţia în care nu se va ajunge la un numitor comun, deciziile viitoare ale sindicatului vor fi luate împreună cu salariaţii.

În prezent, în cadrul combinatului siderurgic de la Hunedoara lucrează circa 700 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...