Sir George Iacobescu se retrage din poziţia de CEO al Canary Wharf Group

George Iacobescu, 73 de ani, românul care a condus Canary Wharf, principalul hub financiar din Europa a decis să se retragă din poziția de CEO al Canary Wharf Group (CWG).
Economica.net - joi, 15 aug. 2019, 11:15
Sir George Iacobescu se retrage din poziţia de CEO al Canary Wharf Group

Sir George Iacobescu va renunța la funcția sa de director executiv în octombrie și va deveni președinte executiv al grupului, potrivit unui comunicat al companiei. El va fi succedat de Shobi Khan, fostul președinte și directorul de funcționare al General Growth Properties.

Iacobescu a fost director executiv al Canary Wharf Group în 1997, adăugând președinția în 2011. El a lucrat anterior pentru Olympia and York, dezvoltatorul de proprietăți ale cărui active CWG a achiziționat la începutul mijlocului anilor ’90.

De atunci, Canary Wharf s-a ridicat din spațiile de depozitare abandonate pentru a deveni casa la cele mai mari instituții financiare ale lumii, precum Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan și State Street, iar birourile dezvoltate de CWG găzduiesc peste 120.000 de oameni.

În 2004, Iacobescu a supervizat preluarea grupului de către Songbird Estates, un consorțiu condus de unitatea de fonduri imobiliare Morgan Stanley. Aproximativ un deceniu mai târziu, Songbird a fost vândută autorității de investiții din Qatar și investitorului canadian Brookfield.

În ultimii ani, Iacobescu s-a concentrat pe dezvoltarea mai multor proprietăți rezidențiale, precum și eforturile de a stabili Canary Wharf ca destinație pentru studenți și o nouă rasa de inovatori tehnologici.

Iacobescu stă la baza statutului pieței britanice de centru principal al Europei pentru bănci, administratorii de fonduri și societățile comerciale, acum pus în pericol de Brexit, ceea ce duce la pierderea pierderea treptată a poziției în favoarea Parisului și a Frankfurtului.

Născut în București în 1945, Iacobescu a supervizat dezvoltarea centrului financiar Canary Wharf, proiect conceput de Paul Reichmann, fondatorul dezvoltatorului imobiliar Olympia & York, și susținut de premierul de atunci, Margaret Thatcher.

În 2011, Iacobescu a fost distins cu titlul de Cavaler al Marii Britanii, conferit de regina Elisabeta a II-a pentru implicarea sa în activități caritabile. Volumul tranzacțiilor financiare derulate în Canary Wharf se ridică la circa o treime din cel înregistrat în City, dar depășește volumul de tranzacții din Frankfurt, un alt centru financiar european major.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria şi Croaţia vor să extindă capacitatea oleoductului Adriatic
Ungaria şi Croaţia vor să extindă capacitatea oleoductului Adriatic
Ungaria intenţionează să coopereze cu Croaţia pentru a creşte capacitatea oleoductului Adriatic care duce ţiţei non-rusesc până în Ungaria, a declarat joi şeful de cabinet al premierului......
DNA: Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF – urmărit penal
DNA: Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF – urmărit ...
Cătălin Adrian Cojocaru, director general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) ...
Facturi mai mici la energie cu AI și blockchain. Compania Tinia și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează o soluție care descentralizează distribuția de energie solară
Facturi mai mici la energie cu AI și blockchain. Compania Tinia și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează o soluție ...
Tinia Group, o companie în domeniul Green Energy, anunță lansarea unui produs tehnologic inovativ în piața de energie, ...
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a avertizat joi că vor exista consecinţe pentru Statele Unite ale Americii ...