1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Siria a efectuat un nou transport de arme chimice, în vederea neutralizării în străinătate

Siria a efectuat al treilea transport de arme chimice, în virtutea acordului pentru neutralizarea arsenalului neconvenţional, anunţă misiunea comună a Naţiunilor Unite şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

10 feb, 2014 | Mediafax

"Un al treilea transport de arme chimice a avut loc luni din Siria. Încărcătura a fost urcată la bordul unei nave norvegiene", precizează misiunea internaţională.

Nava-cargo a fost escortată de ambarcaţiuni militare chineze, daneze, norvegiene şi ruse.

"În paralel, unii agenţi chimici au fost distruşi pe teritoriul sirian", adaugă misiunea internaţională, salutând "progresele înregistrate" şi încurajând Siria să accelereze transportarea armelor chimice.

Regimul de la Damasc a fost criticat în ultimele săptămâni pentru întârzierile în respectarea termenelor de evacuare a armamentului chimic care urmează să fie distrus.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit diverselor estimări, între 100.000 şi 130.000 de morţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO