Siria: Armata turcă anunţă uciderea a 25 de ‘terorişti’ kurzi în nordul ţării

Armata turcă a anunţat că a ucis 25 de 'terorişti' kurzi în loviturile aeriene purtate în nordul Siriei, unde a lansat o operaţiune militară de anvergură pentru alungarea combatanţilor kurzi şi a celor din gruparea Stat Islamic (SI), transmit AFP şi Reuters, preluând agenţia Anadolu, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 28 aug. 2016, 12:23
Siria: Armata turcă anunţă uciderea a 25 de 'terorişti' kurzi în nordul ţării

Potrivit comunicatului armatei, 25 de ‘membri terorişti’ ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi ai Partidului Uniunii Democratice (PYD) în Siria au fost ucişi în lovituri aeriene aproape de oraşul Jarablus.

Cu puţin timp mai devreme, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) anunţase că cel puţin 35 de civili sirieni au fost ucişi şi alţi peste 70 răniţi în tirurile de artilerie şi bombardamentele aeriene ale armatei turce în nordul Siriei, cel mai grav bilanţ de la lansarea, miercuri, a operaţiunii ‘Scutul Eufratului’.

În comunicatul preluat de Anadolu, armata dă însă asigurări că face tot posibilul pentru a evita victime în rândul civililor.

‘Toate măsurile posibile sunt luate pentru a se evita afectarea populaţiei civile care trăieşte în regiune’, se arată în comunicat, armata insistând că face ‘uz de cea mai mare prudenţă în această privinţă’.

La ofensiva terestră a Turciei iau parte circa 50 de tancuri şi sute de soldaţi.

La câteva ore de la debutul ofensivei, rebeli susţinuţi de Ankara au alungat SI din Jarablus, în apropierea frontierei dintre Siria şi Turcia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Alianţa Sindicatelor din Industrie solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a CSAT pentru stoparea acestei crize ...
Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică. Şcolile rămân deschise
Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică. Şcolile rămân deschise
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după ce în România au fost înregistrate peste 34.200 ...