1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Siria: Mass-media oficiale şi Rusia îi acuză pe rebeli de un atac cu "gaz toxic" la Alep. Insurgenţii neagă

O sută de cazuri de sufocare au fost raportate după un atac cu "gaz toxic" în oraşul Alep din Siria, conform unui nou bilanţ furnizat în noaptea de sâmbătă spre duminică de mass-media de stat, care îi acuză pe insurgenţi, relatează agenţiile internaţionale de presă.

25 noi, 2018 | Agerpres

Citând "surse medicale", agenţia oficială de presă Sana a raportat în noaptea de sâmbătă spre duminică "107 cazuri de sufocare", după un prim bilanţ de circa 50 de răniţi.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat "94 de cazuri de sufocare".

Sâmbătă seară, mass-media siriene oficiale au relatat că 'grupuri teroriste' au lansat bombe cu 'gaz toxic' asupra a două cartiere din oraşul Alep, controlat de guvern.

La rândul său, Rusia i-a acuzat duminică pe insurgenţii din Siria că au bombardat oraşul Alep cu obuze cu "acid clorhidric".

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării rus, atacul chimic ar fi fost lansat dintr-o regiune a zonei de 'dezescaladare' Idlib, controlată de militanţi ai Frontului Nusra. Moscova afirmă de asemenea că intenţionează să discute cu Turcia despre incident, din moment ce Ankara este responsabilă de felul în care opoziţia armată din zonă respectă armistiţiul.

De cealaltă parte, rebelii sirieni au respins acuzaţiile guvernului conform cărora au ţintit civili cu "gaz toxic" în Alep.

Naji Moustafa, purtător de cuvânt al Frontului Naţional al Eliberării, o alianţă de grupuri siriene rebele, a respins duminică acuzaţiile, spunând că sunt minciuni care "urmăresc să acopere crimele guvernului sirian împotriva poporului sirian".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO