Siria: Patru avioane ruse de luptă, desfăşurate lângă Latakia – oficial american

Ruşii au trimis în Siria patru avioane de luptă, a făcut cunoscut vineri un oficial american, potrivit AFP.
Economica.net - sâm, 19 sept. 2015, 07:43
Siria: Patru avioane ruse de luptă, desfăşurate lângă Latakia - oficial american

Statele Unite au observat prezenţa a ‘patru avioane de luptă la sol, în apropiere de Latakia’ (vest), un fief al regimul Bashar Al-Assad, a precizat sursa respectivă.

Această nouă întărire a prezenţei militare ruse intervine în timp ce Statele Unite şi Rusia au reluat dialogul militar asupra situaţiei din Siria.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, care nu l-a contactat pe omologul său rus, Serghei Şoigu, de la preluarea mandatului în februarie 2015, a discutat cu acesta aproape o oră vineri dimineaţă.

Cei doi miniştri au convenit printre altele ‘să continue discuţiile’ între militari privind mijloacele de a schimba informaţii asupra activităţilor în diferite părţi ale Siriei, pentru a evita orice incident.

De peste o săptămână, Statele Unite sunt alarmate de sporirea prezenţei militare ruse în Siria cu scopul a întări ajutorul acordat regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad, iar americanii se află de mai mult de un an în fruntea unei coaliţii internaţionale contra jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI).

Anterior, Pentagonul a informat că a observat apariţia în apropiere de Latakia de material şi trupe ruse, situaţie ce duce la concluzia că armata ursă este pe cale de a instala o bază aeriană avansată.

Moscova a trimis până în prezent în zonă cel puţin patru elicoptere militare, şapte tancuri, mai multe vehicule blindate pentru transportul trupelor, a mai anunţat Pentagonul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...