Sirianul Mohamad Imad Kassas cere PUD pentru un proiect de circa 450 de apartamente în Grozăveşti

Omul de afaceri de origine siriană Mohamad Imad Kassas, cunoscut pentru lansarea unui proiect rezidențial cu nouă blocuri și circa 400 de apartamente pe locul complexului de containere frigorifice Antrefrig și al fostei fabrici de jucării Metaloglobus din cartierul bucureștean Pantelimon, a solicitat împreună cu soția, Elena Kassas, aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un alt proiect rezidențial care va include opt corpuri de clădire cu circa 450 de apartamente, în Grozăvești, pe strada Economu Cezărescu. 
Economica.net - Dum, 10 nov. 2019, 20:34
Sirianul Mohamad Imad Kassas cere PUD pentru un proiect de circa 450 de apartamente în Grozăveşti

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de circa 12.200 mp și va integra opt corpuri de clădire de maximum 11 etaje. PUD-ul solicitate are un CUT (coeficient de ocupare al terenului) de 3, ce poate fi majorat la 3,5 și un POT (procent de ocupare al terenului) de 70%.

Ansamblul lui Kassas va include circa 450 de apartamente și e în apropierea proiectului rezidențial Politehnica Park Residence.

În vară, familiaKassas alături de patru firme controlate de familiile Saadati-Sohi și Hassoun și-au anunțat intenția de a construi un ansamblu rezidențial ce va fi format din nouă blocuri cu apartamente și spații dedicate serviciilor cu o înălțime maximă de 14 etaje.

Proiectul va avea o suprafața construită propusă de circa 32.800 de metri pătrați, echivalentul a aproximativ 400 de apartamente, iar ansamblul rezidențial ar urma să fie construit pe un teren de 6,8 hectare, format din 23 de parcele și ocupat, în prezent, de o serie de clădiri industriale, conform documentelor depuse de investitori la primărie în vederea obținerii PUZ-ului.

Terenul este localizat aproape de Mega Mall și Arena Națională, unde funcționează depozite frigorifice și foste hale de producție de jucării.

În proiectul de PUZ sunt cuprinse și halele fostei fabrici de jucării Metaloglobus, care a produs propriile jucării până în 1993, iar până în anii 2000 a produs jucării pentru ouăle de ciocolată Kinder.

Fabrica a fost privatizată de AVAS și cumpărată de omul de afaceri de origine siriană Imad Mohamad Kassas și de soția sa, Elena Kassas. La șapte ani de la privatizare, producția a fost oprită și halele au fost închiriate.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...