1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Sistemul informatic al uzinei Dacia din Mioveni a căzut. Mii de angajaţi au fost trimişi acasă

Mii de angajaţi ai uzinei Dacia din Mioveni au fost trimişi acasă, sâmbătă, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic. Reprezentanţii companiei nu au, deocamdată, o poziţie oficială referitoare la incidentul care apare chiar în contextul celui mai mare atac cibernetic din istorie.

 

 

13 mai, 2017 | Mediafax

Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate. Astfel, mii de angajaţi care urmau să intre în tura de dimineaţă au fost trimişi acasă, informează Mediafax.

Reprezentanţii uzinei Dacia din Mioveni urmează să trimită un comunicat.

Problemele au apărut în contextul în care 99 de ţări au fost afectate de "WannaCry", cel mai mare atac cibernetiv din istorie. Au fost afectate zeci de mii de calculatoare, în urma atacului care ar fi exploatat o breşă de securitate la care se făcea referire în documentele Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, dezvăluite de WikiLeaks.

Atacurile au afectat Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume. În Marea Britanie, estehaos în spitale după ce hackerii au pătruns în computerele NH

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO