1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Sistemul integrat electronic de transparentizare a procesului fiscal bugetar va fi prezentat public în martie

Sistemul integrat electronic de transparentizare a procesului fiscal bugetar va fi prezentat public în luna martie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, adăugând că acesta reprezintă 'cel mai mare exerciţiu de transparenţă bugetară'.

25 feb, 2016 | Agerpres

'În cursul lunii martie va fi prezentat public sistemul integrat electronic de transparentizare a procesului fiscal bugetar. Este vorba de prezentarea publică şi accesul public al oricăruia care este interesat într-o bază de date ce cuprinde peste 13.500 de entităţi publice, adică toate entităţile publice, care pe baza unui model de standardizare prezintă bugetul, execuţia bugetară, rapoartele financiar contabile şi - într-o perspectivă de câteva luni - inclusiv raportul pe angajamente de plată', a precizat Dan Suciu.

El a menţionat că o notă de prezentare în acest sens a fost susţinută miercuri, în şedinţă de Guvern, de ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, scrie Agerpres.

'Va fi un proces de transparentizare prin care se va vedea execuţia bugetară la zi, pe fiecare entitate publică. (...) Vom face acest lucru începând din luna martie, când vom putea vedea execuţia bugetară la zi, pe fiecare entitate în parte. Va fi o conferinţă de presă de lansare, care va clarifica procesul, ce şi cum se poate vedea în această execuţie bugetară. Este un instrument util atât pentru Guvern (...) cât şi pentru contribuabil', a mai precizat Suciu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO