Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi cel al deceselor cauzate de COVID-19 a continuat să crească în ultimele 24 de ore în statele vecine României până miercuri dimineaţă, rămânând în vigoare măsurile de distanţare socială pentru a reduce răspândirea pandemiei, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 15 apr. 2020, 08:24
Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României
Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, citat de MTI, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns miercuri dimineaţă la 1.579. În ultimele 24 de ore au decedat 12 pacienţi cu COVID-19, iar numărul celor testaţi pozitiv a sporit cu 67.

Până în prezent s-au înregistrat 134 de decese cauzate de COVID-19 şi 192 de persoane au părăsit spitalul după ce s-au vindecat. În spitalele ungare sau în carantină la domiciliu se află 13.360 de oameni, iar numărul testelor efectuate se ridică la 37.326.

Epidemia a ajuns în stadiul de răspândire în rândul comunităţilor, numărul real al purtătorilor virusului fiind mult mai mare decât cel al purtătorilor înregistraţi. Studenţii, pensionarii şi persoanele ce revin din străinătate trebuie să rămână în casă. Toate persoanele trebuie să respecte restricţiile pe care guvernul ungar le-a extins pe perioadă nedeterminată, adaugă site-ul citat.

În Bulgaria, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns miercuri dimineaţă la 735, cu 40 mai multe faţă de ziua de marţi, a anunţat şeful Centrului guvernamental de criză de la Sofia, generalul-maior Venţislav Mutafciski, informează BTA.

Până în prezent în această ţară au decedat 36 de persoane din cauza COVID-19, iar 105 pacienţi s-au vindecat complet.

Radio Chişinău a informat că în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore încă cinci persoane au decedat din cauza COVID-19, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul Sănătăţii de la Chişinău. Astfel, bilanţul celor decedaţi din cauza acestei boli în această ţară se ridică la 41.

Potrivit Unimedia, numărul persoanelor care au contractat SARS-CoV-2 a ajuns miercuri la 1.799 în Republica Moldova. Până în prezent, în Republica Moldova au fost externate 134 de persoane.

Datele disponibile pe site-ul covid19.rs arată că până la 14 aprilie, ora locală 15:00, în Serbia erau confirmate 4.465 de cazuri de COVID-19, dintre care 94 fatale. Laboratorul naţional al Institutului Torlak din Belgrad a testat 23.398 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii de la Kiev a anunţat miercuri dimineaţă că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 3.764, cu 392 noi cazuri în ultimele 24 de ore. Un număr de 108 pacienţi au decedat, dintre care 85% aveau vârste peste 50 de ani, iar 143 s-au vindecat, potrivit ukrinform.net.

De la izbucnirea epidemiei, au fost efectuate în total 39.084 de teste PCR în Ucraina.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din Ucraina se înregistrează în municipiul Kiev (612) şi regiunile Cernăuţi (589), Ivano-Frankovsk (356), Ternopil (287) şi Kiev (230). 

Te-ar mai putea interesa și
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde atacului iranian, confirmă şeful Statului Major israelian
Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete, a declarat luni şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, relatează......
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a retras
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a ...
Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în ...
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
Vechi partener al Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, grupul BMW a anunțat că, deși vorbim despre o competiție ...
Fără speranța că ar mai putea fi salvată, industria fotovoltaică europeană se mută în Statele Unite, ca să nu o îngroape definitiv China
Fără speranța că ar mai putea fi salvată, industria fotovoltaică europeană se mută în Statele Unite, ca să nu o ...
O potențială decizie a guvernelor europene care ar urma să sprijine producătorii de echipamente pentru energia regenerabilă ...