Skanska a închiriat 21.000 mp de birouri în Bucureşti anul trecut

Suedezii de la Skanska au închiriat în 2019 21.000 metri pătrați de spații de birouri în cele mai noi proiecte ale sale din București: Equilibrium 1, Campus 6.2 și 6.3. Cele trei clădiri au cele mai înalte niveluri de certificăre și pre-certificare precum LEED și WELL.
Economica.net - joi, 05 mart. 2020, 12:11
Skanska a închiriat 21.000 mp de birouri în Bucureşti anul trecut

 

Equilibrium 1, cu o suprafață de 20.800 mp de birouri, este finalizată și a ajuns la un grad de ocupare de 74%. Campus 6.2 și 6.3, vor fi finalizate în a doua parte a anului 2020 și sunt deja închiriate în proportie de 99%. Printre chiriașii proiectelor se numără companii precum Société Générale European Business Services, Filip Company, Contexpert, Signal Iduna, Mylan, Newton, Synergy Construct, World Class.

Totodată, cu planuri concrete de viitor, la finele anului trecut, Skanska a cumpărat un teren în Bucureștii Noi, printr-o tranzacție de 24 de milioane de euro, urmând să dezvolte un nou complex de birouri.

„Prin proiectele pe care le dezvoltăm punem accentul pe inovație, pe experiența oferită viitorilor rezidenți ai clădirilor și mai ales pe sustenabilitate. Credem într-o dezvoltare sustenabilă a orașului, în rolul pe care îl avem în creșterea comunităților. Țntele noastre rămân ambițioase, motiv pentru care vom continua să reducem amprenta de carbon, având obiectivul de a construi cu emisii de carbon net-zero până în 2045. Toate eforturile noastre sunt orientate în identificarea acelor parteneriate, tehnologii și inovații care să ne ajute să atingem acest obiectiv și, în final, să construim pentru o societate mai bună”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România.

Europa Centrală și de Est, mai competitivă decât Occidentul

La nivelul Europei Centrale și de Est, anul acesta, portofoliul companiei va crește cu aproape 220.000 mp de proiecte certificate LEED și aproape cu 80.000 mp de spații de birouri certificate WELL.

Întreaga piață din Europa Centrală și de Est a înregistrat, în 2019, tranzacții în valoare de 14 miliarde euro, cu o creștere de un miliard de euro față de anul anterior, potrivit companiei de consultanță JLL. Polonia a însumat 55% din aceste tranzacții. Pe toate piețele din ECE în care operează Skanska, inclusiv România, piața este dominată de proiectele de clădiri de birouri.

„2019 a fost un an foarte interesant pentru piața de real estate din Europa Centrală și de Est, în mod special pe sectorul clădirilor de birouri, fiind un an de mare succes pentru Skanska. Datorită calității superioare a activelor, cu chiriași stabili, dar și un randament mai ridicat al investiției decât în Europa de Vest, cererea de spații de birouri clasă A în Europa Centrală și de Est rămâne foarte ridicată în rândul investitorilor. Skanska a atras din nou investitori nou intrați pe piață, spre exemplu cei din Coreea de Sud care au fost foarte activi în regiunea noastră. Strategia noastră de a livra proiecte futureproof s-a dovedid a fi una de succes. de-a lungul anilor a fi una câștigătoare”, a declarat Katarzyna Zawodna-Bijoch, Președinte și CEO al Skanska Commercial Development în ECE.

În regiune, Skanska operează în Polonia, Cehia, Ungaria și România, iar pe piețele nordice, în Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia.

Pe toate piețele sale europene, Skanska a vândut, anul trecut, nouă clădiri de birouri în valoare de 545 milioane euro către investitori europeni și sud-coreeni, a livrat 14 clădiri cu un volum total de aproape 240.000 mp și a închiriat peste 171.000 mp spații de birouri. În prezent, dezvotatorul are în construcție 21 de clădiri de birouri cu peste 472.000 mp.

Compania suedeză a livrat până acum, în Europa Centrală și de Est, peste 700.000 mp de birouri certificate LEED și 34.600 mp WELL. Pentru 2020 stocul de spații sustenabile al Skanska este prevăzut să fie completat cu alți 300.000 mp.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...