Skanska a închiriat 21.000 mp de birouri în Bucureşti anul trecut

Suedezii de la Skanska au închiriat în 2019 21.000 metri pătrați de spații de birouri în cele mai noi proiecte ale sale din București: Equilibrium 1, Campus 6.2 și 6.3. Cele trei clădiri au cele mai înalte niveluri de certificăre și pre-certificare precum LEED și WELL.
Economica.net - joi, 05 mart. 2020, 12:11
Skanska a închiriat 21.000 mp de birouri în Bucureşti anul trecut

 

Equilibrium 1, cu o suprafață de 20.800 mp de birouri, este finalizată și a ajuns la un grad de ocupare de 74%. Campus 6.2 și 6.3, vor fi finalizate în a doua parte a anului 2020 și sunt deja închiriate în proportie de 99%. Printre chiriașii proiectelor se numără companii precum Société Générale European Business Services, Filip Company, Contexpert, Signal Iduna, Mylan, Newton, Synergy Construct, World Class.

Totodată, cu planuri concrete de viitor, la finele anului trecut, Skanska a cumpărat un teren în Bucureștii Noi, printr-o tranzacție de 24 de milioane de euro, urmând să dezvolte un nou complex de birouri.

„Prin proiectele pe care le dezvoltăm punem accentul pe inovație, pe experiența oferită viitorilor rezidenți ai clădirilor și mai ales pe sustenabilitate. Credem într-o dezvoltare sustenabilă a orașului, în rolul pe care îl avem în creșterea comunităților. Țntele noastre rămân ambițioase, motiv pentru care vom continua să reducem amprenta de carbon, având obiectivul de a construi cu emisii de carbon net-zero până în 2045. Toate eforturile noastre sunt orientate în identificarea acelor parteneriate, tehnologii și inovații care să ne ajute să atingem acest obiectiv și, în final, să construim pentru o societate mai bună”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv Operațiuni România.

Europa Centrală și de Est, mai competitivă decât Occidentul

La nivelul Europei Centrale și de Est, anul acesta, portofoliul companiei va crește cu aproape 220.000 mp de proiecte certificate LEED și aproape cu 80.000 mp de spații de birouri certificate WELL.

Întreaga piață din Europa Centrală și de Est a înregistrat, în 2019, tranzacții în valoare de 14 miliarde euro, cu o creștere de un miliard de euro față de anul anterior, potrivit companiei de consultanță JLL. Polonia a însumat 55% din aceste tranzacții. Pe toate piețele din ECE în care operează Skanska, inclusiv România, piața este dominată de proiectele de clădiri de birouri.

„2019 a fost un an foarte interesant pentru piața de real estate din Europa Centrală și de Est, în mod special pe sectorul clădirilor de birouri, fiind un an de mare succes pentru Skanska. Datorită calității superioare a activelor, cu chiriași stabili, dar și un randament mai ridicat al investiției decât în Europa de Vest, cererea de spații de birouri clasă A în Europa Centrală și de Est rămâne foarte ridicată în rândul investitorilor. Skanska a atras din nou investitori nou intrați pe piață, spre exemplu cei din Coreea de Sud care au fost foarte activi în regiunea noastră. Strategia noastră de a livra proiecte futureproof s-a dovedid a fi una de succes. de-a lungul anilor a fi una câștigătoare”, a declarat Katarzyna Zawodna-Bijoch, Președinte și CEO al Skanska Commercial Development în ECE.

În regiune, Skanska operează în Polonia, Cehia, Ungaria și România, iar pe piețele nordice, în Suedia, Danemarca, Finlanda și Norvegia.

Pe toate piețele sale europene, Skanska a vândut, anul trecut, nouă clădiri de birouri în valoare de 545 milioane euro către investitori europeni și sud-coreeni, a livrat 14 clădiri cu un volum total de aproape 240.000 mp și a închiriat peste 171.000 mp spații de birouri. În prezent, dezvotatorul are în construcție 21 de clădiri de birouri cu peste 472.000 mp.

Compania suedeză a livrat până acum, în Europa Centrală și de Est, peste 700.000 mp de birouri certificate LEED și 34.600 mp WELL. Pentru 2020 stocul de spații sustenabile al Skanska este prevăzut să fie completat cu alți 300.000 mp.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...