1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Skanska achiziţionează 26.200 mp de teren de la Michael Topolinski în zona Bucureştii Noi, pe care va dezvolta trei clădiri de birouri

Skanska a achiziționat de la InteRo Property Development, companie deținută de Michael Topolinski, un teren de aproximativ 26.200 de metri pătrați, destinat dezvoltării unui nou complex de birouri, situat în zona de Nord a capitalei, în imediata vecinătate a stației de metrou Jiului. Cele două companii vor dezvolta trei și respectiv patru clădiri de birouri pe fosta platformă Textile Dacia.

03 dec, 2019 | ECONOMICA.net

 „Achiziția de noi terenuri este un pas natural în dezvoltarea sustenabilă a business-ului nostru. Noua proprietate îndeplinește toate criteriile pe care le urmărim în acest proces și, mai mult decât atât, reprezintă un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenți în trei submarket-uri diferite din capitală.”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director, Skanska Property România.

Complexul de birouri pe care Skanska îl va dezvolta în zona Bucureștii Noi include trei clădiri, care vor fi proiectate și construite urmând conceptul „futureproof workplaces”, implementat de companie la nivel regional. Ce diferențiază acest concept pe piață este mixul unic între designul scandinav, inovația și soluțiile sustenabile.

În  tranzacție, Skanska a fost asistată de casa de avocatură PeliPartners, cu o experiență de peste de 20 de ani în sectorul imobiliar. Echipa de avocați a fost coordonată de Oana Bădărau, partener la PeliPartners.

Pe terenul alăturat, de aproximativ 26.000 de metri pătrați, InteRo Property Development va întregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru clădiri. Cele șapte clădiri vor forma împreună un complex unitar.

„Suntem bucuroși că am vândut jumătate din terenul nostru din Strada Bucureștii Noi către Skanska și că vom dezvolta, alături de aceasta, un proiect integrat de birouri care ar putea ajunge la 175.000 metri pătrați GLA”, a declarat Michael Topolinski, InteRo Property Development SRL.

InteRo Property Development SRL a fost asistată în această tranzacție de o echipă de avocați din cadrul casei de avocatură Biriș Goran, recunoscuți pentru vasta experiență în domeniul imobiliar. Echipa a fost coordonată de Raluca Năstase, partener Biriș Goran. În fazele inițiale ale tranzacției, Libra Internet Bank a oferit consultanță pe aspecte de finanțare.

Alături de viitorul proiect de birouri din Bucureștii Noi, portofoliul InteRo Property Development include 170 de apartamente închiriate și complexul SkyLight Residence, un proiect imobiliar mixt cu 2.700 de apartamente și 90.000 metri pătrați GLA, de birouri, amplasat pe platforma Aversa din Capitală și aflat în etapa obținerii avizelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO