Skanska ajuge la un milion mp de spaţii de birouri certificate verde în Europa Centrală şi de Est

Skanska a anunțat că cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate până acum în Europa Centrală și de Est au fost certificate LEED Core & Shell. Din 2012, compania a livrat peste 700.000 mp de spații de birouri certificate LEED și 34.600 mp spații de birouri certificate WELL în întreaga regiune. Se preconizează că stocul de spații sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va crește cu încă 300.000 mp in 2020.
Economica.net - mar, 18 feb. 2020, 11:04
Skanska ajuge la un milion mp de spaţii de birouri certificate verde în Europa Centrală şi de Est

Skanska a fost primul dezvoltator care a implementat certificarea LEED, deși această certificare nu era cunoscută în industrie Trptat, însă, LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piața imobiliară.

Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificării WELL pentru clădirile sale de birouri. Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska în Praga, a devenit prima clădire de birouri certificată WELL din Europa Centrală și de Est, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

„Sustenabilitatea stă la baza  operațiunilor Skanska și sprijină strategia noastră de business având ca scop să construim pentru o societate mai bună. Toate eforturile noastre sunt  concentrate pe dezvoltarea  de clădiri conform celor mai înalte standarde. Oferta noastră Futureproof Workplaces by Skanska este o promisiune în fața clienților noștri că indiferent de proiectul Skanska pe care îl vor alege, acesta va fi dezvoltat cu atenție specială  pe design, sustenabilitate și inovație. Certificările LEED și WELL sunt cele mai bune dovezi prin care compania noastră își duce la îndeplinirepromisiunea și construiește clădiri verzi punând în același timp accentul pe sănătatea și confortul utilizatorilor clădirilor. Eforturile noastre sunt, de asemenea, recunoscute la scară mai largă. Skanska este pe locul 20 în lista companiilor care schimbă lumea. Este o mare recunoaștere dar și o mare responsabilitate în același timp. Suntem pe deplin conștienți de situația de criză privind mediul înconjurător, motiv pentru care continuăm să avem în vedere măsuri suplimentare pentru minimizarea impactului nostru asupra mediului pe plan global.- spune Katarzyna Zawodna-Bijoch, președinte și director general executiv al unității de afaceri a biroului Skanska din ECE.

Proiectul de birouri Equilibrium din București este cel cel de al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Prima clădire a primit recent certificarea LEED Core & Shell la nivel Platinum, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Conform calculelor companiei, dezvoltările nou certificate vor crește stocul total al Skanska cu 219.700 mp de proiecte certificate LEED și 79.800 mp de spații de birouri certificate WELL.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Război financiar în România. Miză uriașă pentru banii a șase milioane de români – Revista Capital
Un război financiar cu o miză uriașă se poartă în aceste zile în România, după ce Ben Madadi, care deține în prezent ...
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Rusia ar putea să întrerupă furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova după 1 noiembrie
Discuţiile dintre Republica Moldova şi Rusia rămân divergente asupra preţului şi altor detalii ale unui nou acord de ...
Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021
Luxul revine în creștere în Best Global Brands 2021
Stabilitatea din clasamentul general Interbrand - Best Global Brands 2021 se menține și în domeniul luxului. Ca și în ...