Skanska ajuge la un milion mp de spaţii de birouri certificate verde în Europa Centrală şi de Est

Skanska a anunțat că cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate până acum în Europa Centrală și de Est au fost certificate LEED Core & Shell. Din 2012, compania a livrat peste 700.000 mp de spații de birouri certificate LEED și 34.600 mp spații de birouri certificate WELL în întreaga regiune. Se preconizează că stocul de spații sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va crește cu încă 300.000 mp in 2020.
Economica.net - mar, 18 feb. 2020, 11:04
Skanska ajuge la un milion mp de spaţii de birouri certificate verde în Europa Centrală şi de Est

Skanska a fost primul dezvoltator care a implementat certificarea LEED, deși această certificare nu era cunoscută în industrie Trptat, însă, LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piața imobiliară.

Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificării WELL pentru clădirile sale de birouri. Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska în Praga, a devenit prima clădire de birouri certificată WELL din Europa Centrală și de Est, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

„Sustenabilitatea stă la baza  operațiunilor Skanska și sprijină strategia noastră de business având ca scop să construim pentru o societate mai bună. Toate eforturile noastre sunt  concentrate pe dezvoltarea  de clădiri conform celor mai înalte standarde. Oferta noastră Futureproof Workplaces by Skanska este o promisiune în fața clienților noștri că indiferent de proiectul Skanska pe care îl vor alege, acesta va fi dezvoltat cu atenție specială  pe design, sustenabilitate și inovație. Certificările LEED și WELL sunt cele mai bune dovezi prin care compania noastră își duce la îndeplinirepromisiunea și construiește clădiri verzi punând în același timp accentul pe sănătatea și confortul utilizatorilor clădirilor. Eforturile noastre sunt, de asemenea, recunoscute la scară mai largă. Skanska este pe locul 20 în lista companiilor care schimbă lumea. Este o mare recunoaștere dar și o mare responsabilitate în același timp. Suntem pe deplin conștienți de situația de criză privind mediul înconjurător, motiv pentru care continuăm să avem în vedere măsuri suplimentare pentru minimizarea impactului nostru asupra mediului pe plan global.- spune Katarzyna Zawodna-Bijoch, președinte și director general executiv al unității de afaceri a biroului Skanska din ECE.

Proiectul de birouri Equilibrium din București este cel cel de al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Prima clădire a primit recent certificarea LEED Core & Shell la nivel Platinum, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Conform calculelor companiei, dezvoltările nou certificate vor crește stocul total al Skanska cu 219.700 mp de proiecte certificate LEED și 79.800 mp de spații de birouri certificate WELL.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...