Skin Media a cumpărat patru site-uri culinare româneşti cu 2 milioane de euro

Site-urile specializate bucataras.ro, gustos.ro, reteteculinare.ro şi culinar.ro au fost achiziţionate de Skin Media pentru a fi consolidate în 'cea mai mare comunitate culinară din mediul online', cu o investiţie iniţială de 2 milioane de euro, au declarat joi reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 22 oct. 2015, 11:29
Skin Media a cumpărat patru site-uri culinare româneşti cu 2 milioane de euro

În acest proces, culinar.ro – cel mai vechi site românesc cu specific gastronomic, deschis în 1996 – va deveni ‘un mall culinar’, de unde vor putea fi cumpărate online produse alimentare, aparatură şi, într-un viitor apropiat, chiar mobilier de bucătărie.

Directorul general Skin Media, Camil Perian, a declarat că acest demers de transformare al unui site al pasionaţilor de reţete în platformă pentru cumpărături online a venit şi pe un fond de ‘dezorganizare’ a pieţei dedicate pasionaţilor de gătit, scrie Agerpres.

‘Dacă vrei haine, te duci la mall (…), dacă vrei produse de gătit ştii că un magazin e acolo … alt magazin e acolo’, a spus Perian, adăugând că platforma culinar.ro îşi doreşte să fie, într-un fel, şi un agregator al serviciilor dedicate pasionaţilor de gătit.

Mihai Trăistaru, director de dezvoltare al Skin Media, a spus că pe culinar.ro sunt prezente 30 de branduri legate de industria gastronomiei, ce oferă produse spre achiziţionare online. Peste aproximativ o lună vor fi adăugate încă 20 de branduri iar în viitorul apropiat oferta va creşte de la cea prezentă – de condimente rare şi aparatură de bucătărie – şi la mobilier de bucătărie, a adăugat el.

Mai mult, culinar.ro, site pe care pasionaţii de gătit pot posta reţete, va avea un sistem de răsplătire a utilizatorilor fideli. Astfel, cei mai activi useri vor primi monede virtuale numite ‘galbeni’ cu care vor putea cumpăra produse sau prin intermediul cărora pot obţine discount-uri.

‘Până acum, piaţa culinară din România a crescut pe entuziasm. Noi vrem, în prezent, să răsplătim aceste eforturi’, a adăugat Camil Perian.

Cele patru site-uri de profil din portofoliul Skin Media însumează peste 4 milioane de useri unici la nivel lunar, peste 19,2 milioane de afişări lunare şi 7,8 milioane de vizite, potrivit cifrelor prezentate la conferinţa de presă.

Site-urile sunt susţinute şi de peste 1,7 milioane de fani pe paginile de Facebook. În total, pe aceste site-uri au fost postate peste 150.000 de reţete culinare. Potrivit studiilor, 60 % din utilizatorii site-urilor sunt femei, 70 % trăiesc în mediul urban şi 60% au vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani. Mai mult, în cazul culinar.ro, 15 % dintre cei care accesează site-ul sunt din afara României.

Perian a mai spus că se aşteaptă ca în 2016 nivelul vânzărilor pe site să fie în jurul sumei de 3 milioane de euro, iar numărul utilizatorilor unici, pentru toate cele patru site-uri să se ridice la 7 milioane, până în decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...