1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Slăbirea economiei ruse o poate afecta şi pe cea britanică odată cu scăderea numărului turiştilor ruşi

Cheltuielile turiştilor ruşi care au vizitat Marea Britanie au scăzut cu 17% în luna februarie a anului curent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar ei rămân totuşi printre străinii care cheltuie cei mai mulţi bani când vizitează această ţară, fiind atraşi în special de produsele de lux, a anunţat luni societatea de consultanţă Global Blue, citată de agenţia EFE.

24 mar, 2014 | Agerpres

Această evoluţie este pusă pe seama slăbirii economiei ruse, dar respectiva societate de consultanţă consideră că şi evenimentele din Ucraina a avut un rol, deşi în luna februarie încă nu începuse criza din Crimeea, aceşti factori cumulaţi determinându-i pe ruşi să-şi reducă deplasările în străinătate.

Însă pe ansamblul anului 2013, sumele cheltuite de turiştii ruşi în Marea Britanie au crescut faţă de anul anterior, o mare parte din ele mergând către mărcile şi produsele de lux.

Compania citată consideră că o înrăutăţire a situaţiei economice şi politice a Rusiei ar avea un impact negativ considerabil asupra sectoarelor turistic şi comercial din Marea Britanie, în special pe segmentul de lux, cel preferat de turiştii ruşi.

Cu toate acestea, autoritatea turistică a Marii Britanii, Visit Britain, estimează că vizitatorii veniţi din Rusia vor cheltui în Marea Britanie în anul 2020 cu 75% mai mult decât în prezent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO