1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Slovacia a revocat un contract cu Enel privind închirierea unei hidrocentrale de pe Dunăre

Premierul slovac, Robert Fico, a anunţat joi că Guvernul său a decis să pună capăt unui contract convenit cu compania energetică italiană Enel privind închirierea hidrocentralei de la Gabcikovo, cu o capacitate de 720 de megawaţi, informează agenţia TASR.

05 dec, 2014 | Agerpres

Robert Fico a declarat că Enel, acţionarul majoritar la compania slovacă de utilităţi Slovenske Elektrarne (SE), a încălcat contractul semnat în anul 2006 în condiţiile în care nu a furnizat Guvernului de la Bratislava suficiente informaţii cu privire la profiturile generate de hidrocentrala Gabcikovo, astfel că Executivul nu poate stabili dacă modul de distribuire a profiturilor este corect pentru stat.

'După opt ani în care Enel şi Slovenske Elektrarne au fost operatorii hidrocentralei, am decis să anulăm contractul din cauza încălcărilor grave', a spus Robert Fico. În plus, premierul slovac a acuzat Enel că nu a prezentat niciun plan privind modernizarea acestei hidrocentrale finalizată de Slovacia în anul 1992.

Enel deţine 66% din acţiunile Slovenske Elektrarne şi în prezent negociază vânzarea acestor acţiuni. În paralel, Enel vrea să-şi vândă şi activele din România, respectiv 64,4% din acţiunile Enel Distribuţie Muntenia SA şi Enel Energie Muntenia SA, 51% la Enel Distribuţie Banat SA, Enel Distribuţie Dobrogea SA şi Enel Energie SA, precum şi 100% din acţiunile Enel România Srl, scrie Agerpres.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, compania chineză State Grid Corporation of China este interesată de activele din România ale grupului italian de utilităţi Enel, în timp ce grupul ceh CEZ este interesat de activele din Slovacia ale grupului Enel.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO