1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Smartphone-urile cu cip Snapdragon suferă de peste 400 de probleme de securitate. Mai mult de 1 miliard de telefoane sunt afectate

Peste miliard de dispozitive Android sunt vulnerabile în faţă hackerilor care le pot transforma în instrumente de spionare prin exploatarea a peste 400 de vulnerabilități găsite de cercetători în cipul Snapdragon de la Qualcomm.

10 aug, 2020 | ECONOMICA.net

În centrul problemelor se află componenta DSP (digital signal processing) a chipset-urilor Snapdragon, care este responsabilă de mai multe sarcini, pecum alimentarea, procesarea conținutului multimedia sau a celui de realitate augmentată.

Vulnerabilitățile pot fi exploatate atunci când o țintă descarcă un videoclip sau alt conținut redat de cip. De asemenea, obiectivele pot fi atacate instalând aplicații rău intenționate care nu necesită deloc permisiuni speciale pentru funcționare.

De acolo, hackerii pot monitoriza localizarea telefonului, pot asculta în timp real microfonul și pot accesa fotografiile și filmările făcute. Dacă vor, hackerii pot suprasolicita resursele până la punctul în care telefonul nu mai poate fi folosit de posesor.

Qualcomm spune că nu există dovezi că vulnerabilitățile descoperite ar fi fost folosite până acum în atacuri și că a dezvoltat deja patch-uri. Problema este că patch-urile pentru telefoanele cu Android ajung la utilizatori cu mare greutate, dacă ajung vreodată.

De asemenea, infecțiile pot fi ascunse sistemului de operare într-un mod care face dificilă dezinfectarea.

Aproximativ 40% din cele în jur de 3 miliarde de smartphone-uri cu Android folosesc chipset-uri Snapdragon, inclusiv Samsung. Acest lucru înseamnă că peste 1 miliard de smartphone-uri sunt vulnerabile la aceste atacuri până când vor fi instalate patch-urile.

 loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO